maanantai 25. elokuuta 2014

Ihana raparperimisu!



Raparperimisu oli minulle ihan uusi tuttavuus, kun huomasin viime kesänä ainakin Kotiharmin tehneen sitä. Itsellä raparperillä piristetyn tiramisun tekeminen jäi siihen, että ei ollut raparperiä. Päätin korjata asian seuraavana kesänä, mutta meni jopa tänne elokuulle asti, ennen kuin aloin keittelemään raparperihilloa ja silloinkin pakasteraparpereistä. Oma versioni oli melko makeaa, mutta sokerin määriä voi muutella!

Raparperihillo

Laita kattilaan 500g pakasteraparperiä, 1,5dl hillosokeria, 1rkl limetin mehua ja 1dl vettä. Kiehauta ja anna pulppuilla kevyesti niin pitkään, kunnes raparperit ovat pehmenneet täysin ja hajonneet. Aikaa menee noin puoli tuntia. Purkita ja laita jääkaappiin viilenemään yön yli. Hilloa tarvitaan tiramisuun noin 3dl.


Raparperimisu

Keitä 2dl vahvaa kahvia ja lisää sekaan hieman täysmaitoa ja maun mukaan Cointreauta. Vaahdota 2dl kermaa löysäksi vaahdoksi ja lisää 400g mascarponea, vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan sekä Cointreauta 1-2rkl. 

Ota sopiva vuoka esille ja kasta Savoiardi-keksiä kauttaaltaan kahvissa. Nosta keksi vuokaan ja tee kokonainen kerros kastetuista kekseistä (tarvitset koko tiramisuun noin paketillisen keksejä). Levitä keksikerroksen päälle raparperihilloa ohut kerros. Lisää puolet mascarponevaahdosta.

Toista toinen kerros samalla tavalla. Nosta tiramisu jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli. Siivilöi pinnan päälle tummaa kaakaojauhetta juuri ennen tarjoamista.

4 kommenttia:

  1. Noniin, nyt ollaan sellaisten makujen äärellä, että pitää ihan hetkeksi hiljentyä. Onpa aivan törkeen ihanan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkujen edessä onkin hyvä hiljentyä ja aukaista suu vain laittaakseen sinne lusikallisen toisen perään ;) Kiitos Sofia! :)

      Poista
  2. Oi, tässä yhtyvät kaksi lemppariani... En osaa heti arvata miltä maistuu, mutta varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi ja Cointreau toi kivaa vaihtelua tavalliseen tiramisuun, toimii! :)

      Poista