sunnuntai 10. elokuuta 2014

Chimichurri-burgerit, vielä ehtii grillata!



Chimichurri on argentiinalainen kastike, joka sopii erityisesti grillatuille jutuille. Ja miksi ei myös hampurilaisille. Perinteisesti chimichurri on vihreää, mutta punaisessa chimichurrissa, jota itse olen yleensä tehnyt, mukaan tulee paahdettua paprikaa. Ihan loistokastiketta! Ohje löytyy täältä.

Hampurilaispihvit tein tällä kertaa hieman eri ohjeella kuin peruspihvit yleensä. Näistäkin tuli tosi hyviä, eikä mausteet kuitenkaan vieneet huomiota kastikkeelta. Lisäksi pitää hehkuttaa, että tein sämpylät (pan de leche) tällä mainiolla ohjeella ja tällä kertaa niistä tuli ihan täydellisiä! Todella pehmeitä, kohonneita ja juuri sen makuisia, kun ne ulkomaillakin on. Käytin leipomiseen italialaisia 00-jauhoja, joten ehkä taika oli niissä?


Hampurilaispihvit

Sekoita kaksi kevyesti vatkattua kananmunaa, 3/4dl pankojauhoja, 3rkl (balsamico)-ketsuppia, 1tl savupaprikajauhetta, 1tl suolaa ja reilusti mustapippuria. Sekoita joukkoon 400g jauhelihaa sekä 1-2rkl öljyä. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin. Ota taikina huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. 

Täytä hampurilaiset salaatilla, tomaatilla, majoneesilla ja chimichurrilla, halutessasi myös ketsupilla ja sinapilla.

4 kommenttia:

  1. Aijai, kun näyttää taas hyvältä! Ja hyvä vinkki näin loppukesän grillauksiin, kun alkoi grillattujen pizzojen, pihvien ym. muiden jälkeen jo inspiraatio vähän nuupahtaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että minä en ole ehtinyt vielä grillaamaan ihan koko kiintiötä täyteen, joten nyt vielä ehtisi korjaamaan tilanteen! Burgerit oli ainakin taas kerran mielettömän hyviä :)

      Poista
  2. Olen saanut maistaa erittäin hyvää chimichurria, mutta itse en ole vielä saanut aikaiseksi valmistaa, kiitos siis vinkeistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäisi kokeilla joskus ihan vain vihreää chimichurria, mutta kyllä tää paprikainen punainen versiokin on hauska, kun paahdettu maku tulee mukaan :)

      Poista