tiistai 19. elokuuta 2014

Brie-rukolapizza italialaiseen tyyliin



Pizzaa myydään maailmalla mitä erilaisempia versioita, mutta kyllä aito italialainen pizza on mielestäni edelleen se ykkönen. Italiassa on kyllä varmasti lukuisia koulukuntia oikeanlaisen pizzan suhteen, mutta se on ainakin varmaa, että Italian reissulla tulee syötyä pakostakin hyvää pizzaa.

Yksi edellisen reissun pizzakokemuksistani oli Reggio Emiliassa, Emilia Romagnan kuululla ruoka-alueella. Pizza ei sinällään ollut mikään alueen erikoisuus, ja itse ravintolakin oli hyvin tavallinen kansankuppila, mutta sehän ei sano, ettei ruoka olisi hyvää. Tilasin brie-rukolapizzan ja tykkäsin siitä niin paljon, että halusin kokeilla samaa myös kotona.

Näin yksinkertaisessa pizzassa, missä ainoa paistettava täyte on brie-juusto, on tietenkin erityisen tärkeää, että pohja ja kastike ovat hyvät. Tein ensimmäistä kertaa pizzataikinan italialaisista 00-jauhoista ja lopputulos oli kuin pizzeriassa konsanaan, vaikka paistaminen tapahtuikin ihan tavallisesti. Kannattaa kokeilla!

Tomaattikastike

Pilko puolikas sipuli ja rasiallinen kirsikkatomaatteja. Raasta kaksi valkosipulinkynttä. Lämmitä kattilassa 1,5rkl oliiviöljyä, kuullota hetki sipuleita ja lisää sitten tomaatit. Kääntele tomaatteja keskilämmöllä noin 5min, lisää sitten 1dl punaviiniä ja 3rkl tomaattipyrettä sekä mausta suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja oreganolla.

Lisää myös tarvittava määrä vettä. Anna kastikkeen kiehua vähintään 20min ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä pari ruokalusikallista oliiviöljyä.

Pizzapohja

(4 keskikokoista pizzaa)
Sekoita 1tl kuivahiivaa ja 1dl 00-jauhoja. Sekoita 3dl vettä ja hiivajauhoseos ja lisää 1tl suolaa, 1tl sokeria ja 2rkl oliiviöljyä. Alusta taikinaan vielä noin 6dl 00-jauhoja ja vaivaa taikina kunnolla elastiseksi (käy helpoiten yleiskoneella). Kohota taikina.

Brie-rukolapizza

Levitä tomaattikastiketta pizzapohjan päälle ohut kerros. Lisää kourallinen juustoraastetta. Paloittele päälle brie-juustoa ja rouhaise mustapippuria. Paista 225-asteisessa uunissa kypsäksi (eli kunnes pinta kuplii ja on hieman ruskistunut ja pohja kypsä).

Kasaa paistetun pizzan päälle rukolaa ja tiputtele rukolan päälle hieman oliiviöljyä (ja halutessasi balsamico-siirappia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti