torstai 21. elokuuta 2014

Italian ruokamuistoja: täyteläinen lohipasta



Söin heinäkuussa Rivassa Garda-järvellä todella hyvää lohipastaa. Itse nauhapasta oli ravintolassa tehtyä ja sen sekaan sotkettu lohikastike kermaista ja tomaattista. Söin koko lautasellisen (ja lisäksi puolikkaan tiramisun!), minkä jälkeen jälkiähky oli melkoinen ja jouduin lievittämään sitä mm. aperol spritzillä kaunista järvimaisemaa katsellen.

Tykkään italialaisessa pastassa sen helppoudesta: yksinkertainen on usein toimivaa, eikä esillepanoakaan tarvitse stressata. Sama pasta sopii niin arkeen kuin hieman parempiinkin tilaisuuksiin, pelkkä lautasen vaihtaminen riittää. Ja usein ne parhaimmat pastat syödään hieman kolhuisilta ja vaatimattomilta lautasilta.

Kun ilmoittauduin Cono Surin järjestämään perinteiseen reseptikilpailuun, päätin heti tehdä pastaa. Tai ainakin kastiketta, sillä tämä pasta sopii hyvin arkiruuaksi, eikä sen tekemiseen kulu juuri pastan keittämistä pidempään. Innoituksen lohipastalleni sain tietenkin tuolta kyseiseltä Gardan reissulta, mutta halusin pientä Suomi-twistiä siihen mukaan mm. tillin muodossa. Ja kylläpä tuli hyvää pastaa! 

Viini on saatu kilpailun järjestäjältä ja annos on kahdelle. Ja koska tämä on kilpailu, jossa voi päästä jatkoon annettujen äänten perusteella, pyydän antamaan äänen lohipastalleni täällä, mikäli uskotte sen olevan yhtä hyvää kuin se on!


Täyteläinen lohipasta

Pilko puolikas sipuli pieneksi piiperrykseksi. Poista tomaatista keskusta ja kuutioi tomaatti. Kuullota sipulia pannulla nokareessa voita ja lisää sitten 200g paloiteltua lohta. Mausta puolikypsäksi paistettu lohi puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla ja valkopippurilla

Lisää pannulle 1,5dl kala- tai kasvislientä, 1,5dl kuohukermaa ja 1rkl tomaattipyrettä. Anna poreilla hiljalleen noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi tomaattikuutiot ja 2rkl silputtua tilliä. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja koristele tillillä.

Tarjoile pasta Cono Sur Bicicleta Rieslingin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Yleensä en ole ollut lohipastan ystävä, mutta tätä aion kokeilla! :) Onpas kaunis lautanen, onko se vanhaa Arabiaa?

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä todella hyvää ja maistui muullekin kuin kermalle, olisin voinut vetää vaikka millaisen jättiannoksen ;) Ja kyllä, lautanen on vanhaa Arabiaa! Mun mielestä kaikki kolhiintuneet vanhat astiat on just passeleita pastalle, tulee autenttisempi olo :)

      Poista