keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Maukkaat nuudelit



Raahaan ulkomailta tuliaisina erilaisia pienempiä ja isompia kastikepulloja, tahnoja, sinappeja, hilloja ym, mikä matkalaukussa kulkee. Aasiasta mukaan lähtee erityisesti soija- ja chilikastikkeita. Olimme Balilla aika lailla tasan kaksi vuotta sitten ja viimeisinä päivinä haalin kaupasta pienen sylillisen pikkuisia mustia- ja punaisia muovipulloja. Mustissa oli pääsääntöisesti kejap manista eli makeaa, paksuhkoa soijakastiketta ja punaisissa mm. limetillä maustettua chilikastiketta. 

Kastikkeet tulevat parhaiten esille nuudeliruokien kanssa. Maukkaat nuudelit vaativat muutaman jutun, jotka kannattaa huomioida:

1) Käytä tarpeeksi öljyä ja mahdollisuuksien mukaan erilaisia öljyjä (esim. maapähkinä, seesam)
2) Valkosipuli, inkivääri, chili ja tuoreet yritit tuovat raikasta makujen sinfoniaa
3) Kaiken kaikkiaan mukana olisi hyvä olla jotain makeaa, suolaista ja hapanta

Meillä nuudeleiden kanssa oli tällä kertaa ohuita naudansuikaleita, mutta nämä nuudelit ovat maistuneet myös sellaisenaan ja sopisivat varmasti hyvin esimerkiksi tofun kera. 




Maukkaat nuudelit naudanlihalla


Poista 1 punaisesta chilistä siemenet ja pilko. Raasta 1rkl inkivääriä ja 1rkl valkosipulia. Laita 3 annosta nuudeleita kiehumaan. Kuumenna pannulla 1rkl öljyä ja ruskista 300g ohuita naudansuikaleita. Lisää chili, valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä hetki.

Lisää valutetut nuudelit pannulle ja lisää 1rkl öljyä. Mausta 1tl tummalla soijakastikkeella, 1rkl makealla soijakastikkeella (kejap manis), maun mukaan chilikastikkeella, 1tl ruskealla sokerilla ja 1 limetin mehulla. Sekoita ja paista muutama minuutti.

Sekoita lopuksi joukkoon vielä 1tl seesamöljyä ja silputtua korianteria yhden nipun verran.


6 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta! Isäntä just pyysi että saisko taas jotain nuudeliruokaa. Ei olla kumpikaan ikinä matkustettu mihinkään maihin jossa tälläinen ruoka ja sen autenttinen valmistustapa olisi tullut tutuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, jos tästä oli akuuttia apua :) Autenttisuudesta en ole ihan satavarma, mutta ainakin olen syönyt jotakuinkin tämän makuisia nuudeleita, ja ovat hyviä!

      Poista
  2. Mulla on aina ihan samanlaiset tuliaiset reissuilta :) Nuudelit on ihan ykkösherkkua, pitää testata tälläkin reseptillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuudelit on kyllä niin helppo ja hyvä ruoka, ja tietty auttaa, jos on matkoilla hamstrannut kaikkia jännittäviä purkkeja mukaan :)

      Poista
  3. Mä niin rakastan tuollaisia nuudelijuttuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin! Ja onneksi pääsen muutaman kuukauden päästä maistelemaan ihan autenttisiakin nuudeleita :)

      Poista