Suuri aamupalafani täällä taas hei! Viikonloppuaamuista on muodostunut meille oikeita luksushetkiä, sillä arkisin ryntäämme lähes heti herättyämme töihin ja aamupalalle ei ehditä uhraamaan ajatustakaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin onkin sitten ihan eri meininki.
Vaikka esimerkiksi belgialaiset vohvelit ovatkin harvinaista herkkua, niin panostamme aamupalaan joka viikonloppu. Eikä se tarkoita välttämättä mitään suuritöistä tai kallista. Tällä kertaa sunnuntain aamupala rakentui aprikoosihillon ympärille. Ja miksi juuri sen? No kun jääkaapissa oli lähes täysi rasia nahistuneita aprikooseja, jotka luulin herkuttelevani sellaisenaan. Toisin kävi, sillä kyseiset hedelmät eivät olleet kovin maukkaita. Mutta hillo, siitä tuli ihanaa!
Aprikoosihillo
Kuutioi tuoreita aprikooseja 5dl verran. Lisää aprikoosit kattilaan ja kaada joukkoon 1dl vettä (2dl jos haluat hieman löysempää hilloa) ja 2dl hillosokeria. Keitä seosta hiljalleen noin 20min. Lisää 1tl vaniljasokeria ja soseuta hillo sauvasekoittimella tasaiseksi. Purkita esim. kiehuvalla vedellä käsiteltyyn purkkiin.
Herkullisia kuvia :) Aprikoosi hillo ja valkohomejuusto croisantin välissä, nam nam, suurta herkkua :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/
VastaaPoistaKiitos Tintti :) Sopi kyllä hyvin yhteen nämä!
Poista