torstai 8. syyskuuta 2016

Munakoisopasta



Kuten aikaisemmin jo mainitsin, vietetään meillä pizza- ja nachoperjantain lisäksi välillä pastaperjantaita. Ja miksi pasta sitten sopii loistavasti juuri perjantaihin? Siksi että se on pehmeän täyteläistä, ei liian hienoa ja se nautitaan rennon viinilasillisen kera. Samaa viiniä käytetään itse kastikkeessa makua tuomassa.

Munakoisopasta on minulle tutuin vuosia sitten tehdyltä Sisilian-matkalta. Tein sisilialaista pastaa matkivaa pasta alla normaa aikaisemmin, mutta ongelmana siinä oli oikeanlaisen ricottajuuston puuttuminen Suomesta. Nyt päätin tehdä munakoisopastani täyteläiseen tomaattikastikkeeseen ja ripotella sekaan pecorinojuustoa, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa. Todella hyvää!



Munakoisopasta


Leikkaa 1 munakoiso paksuiksi siivuiksi. Itketä siivut molemmin puolin (ripottele pintaan suolaa, odota kunnes neste nousee pintaan ja pyyhi nesteet pois talouspaperilla). Lohko siivut paloiksi. Silppua 1 sipuli ja 1 yksikyntinen valkosipuli

Kuumenna pannulla nokare voita ja luraus öljyä. Paista munakoisoja niin pitkään, että niiden pinta on ruskistunut. Nosta lautaselle odottamaan.

Alenna pannun lämpötilaa ja lisää voita ja öljyä. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita n. 5min ja lisää sitten 1dl punaviiniä. Anna viinin pulputa hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle 1 tölkki tomaattimurskaa, 1,5tl sokeria ja ripaus oreganoa. Anna kiehua hiljalleen kokoon, 10-15min.

Mausta kastike vielä lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja kaada joukkoon 1rkl oliiviöljyä. Sekoita kastike kypsän pastan kanssa. Raasta pari kourallista pecorinojuustoa ja lisää pastan sekaan. Koristele rukolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti