tiistai 9. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsapastaa jauhelihakastikkeella



Kesäkurpitsasta tehtyä spagettia on näkynyt viime vuosina erityisesti hiilarikammoisuuden myötä. Vaikka rakastan pastaa, ihan sitä perinteistä versiota, niin päätin sitten minäkin kokeilla ihan mielenkiinnosta, millaista spagettia kesäkurpitsasta syntyykään. 

Kesäkurpitsapastan tekeminen on helppoa kuin mikä ja pannulla paahtuvista suikaleista tulee ihana tuoksu keittiöön. Tekemäni jauhelihakastike oli vahvasti punaviinillä maustettua ja todella täyteläistä ja sopi näin ollen hyvin kesäkurpitsaspagetin seuraksi.

Jauhelihakastike

Pilko kaksi varsiselleriä, yksi porkkana, yksi sipuli ja muutama kynsi valkosipulia. Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja kuullota kaikkia kasviksia. Lisää 400g jauhelihaa ja ruskista.

Kaada pannulle 1-2dl punaviiniä ja anna poreilla muutaman minuutin. Lisää 1 purkki tomaattipyreetä ja mausta oreganolla ja basilikalla sekä lisää maun mukaan suolaa. Anna muhia hiljalleen kannen alla pari kymmentä minuuttia.

Halkaise kourallinen kirsikkatomaatteja ja lisää ne kastikkeeseen loppuvaiheessa. Anna kastikkeen muhia tomaattien kanssa vielä viisi minuuttia. Mikäli haluat, voit lisätä kastikkeeseen nestettä ja suurustaa sen jauhoilla paksummaksi.

Kesäkurpitsapasta

Pese kesäkurpitsa hyvin. Yksi keskikokoinen kesäkurpitsa riittää suurin piirtein kahdelle henkilölle. Leikkaa päät pois ja höylää juustohäylällä levyjä. Leikkaa levyistä nauhoja (älä käytä höttöistä keskiosaa).

Kuumenna pannulla pieni tilkka öljyä. Paista puolet kesäkurpitsasta kerrallaan. Paista muutama minuutti siivuja käännellen ja ripauta lopuksi hieman suolaa.

4 kommenttia:

  1. Näytää kyllä hyvältä. Minullakin on tämä trendiruoka vielä kokeilematta, mutta voisi kyllä testata tätäkin ruokaa joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan hauska kokeilla ja tuli hyvää, vaikka ei mielestäni voita oikeaa pastaa :)

      Poista
  2. Aijai, kun näyttää hyvältä! :) Bongasin myös tämän kesäkurpitsa"pastan" vuosi sitten jostain keittokirjasta ja sen jälkeen sitä on tullut tehtyä muutamia kertoja. Itse olen sekoitellut pannulla paistetun kesäkurpitsapastan joukkoon vähän ranskankermaa kastikkeeksi ja ripotellut sitten paistettua pekonia koko komeuden päälle. Hyvää ollut sekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, tuohan kuulostaa todella hyvälle! Pakko kokeilla jokus, kun tarvitsee nopeaa ja hyvää ruokaa :) Kiitti vinkistä!

      Poista