sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hävikistä herkuksi!

Ehdinpäs! Tällä viikolla ollaan vietetty Hävikkiviikkoa, jolla kampanjoidaan ruokahävikin pienentämiseksi. Meidän keittiössä jokainen viikko on hävikkiviikko jossain määrin, mutta juuri tällä viikolla en työ- ja muiden kiireiden takia ole päässyt kunnostautumaan aiheeseen liittyvän postauksen merkeissä.

Hävikkiruokia on kuitenkin tehty kautta linjan, joten tässä pieni kokoelma hävikkiruokia, joita kannattaa tilaisuuden tullen kokeilla:

1. Meksikolainen omeletti (tacojen jämät)


2. Balsamico-ketsuppi (pehmenneet tomaatit)


3. Piirakat ranskalaiseen tyyliin (erilaiset juustot, kerma, vähäiset määrät täytettä kuten savukalaa, lihaa tms)


4. BBQ kana -pannupizza (edellisen päivän grillivartaat, juustojen jämät)


5. Paahdettu bataatti-tomaattikeitto (bataatin jämät, taas niitä ylikypsiä tomaatteja...)


6. Vegespydäri (keitetyt perunat, ruusukaalit, limetit)


7. Makean pinkki marjapuuro (pakastimen kätköistä löydetyt puolukat)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti