keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Italialaiset leivät, buffetpöydän koristukset


Puutarhajuhliemme buffetpöydän suolaisen puolen katseenvangitsijana toimivat italialaiset leivät. Ne olivat nappivalinta tarjottaviksi, sillä niiden valmistus oli helppoa ja tarjoiluun ei tarvittu erityisiä virityksiä. Olin aluksi ajatellut lämpimiä slidereita, mutta käytännössä lämpimän ruuan tarjoilu kotona buffetista on aika haasteellista.

Tein sämpylät jo muutama päivä ennakkoon ja pakastin ne. Otin sämpylät sulamaan vasta muutama tunti ennen juhlia, jotta ne eivät ehtineet kuivua. Täytin sämpylät noin tuntia ennen ja ne säilyivät hienosti pöydällä juhlien ajan. Sämpylät on tehty pan de lechen ohjeella ja ne olivat slider-kokoisia minisämpylöitä. 

Italialaiset leivät

Halkaise leivät/sämpylät. Siivuta luumutomaatteja yksi siivu per leipä. Leikkaa mozzarellajuustosta sopivia siivuja jokaiselle sämpylälle. Leikkaa ilmakuivattua kinkkua puolikas siivu per leipä. Kinkun saat leikattua parhaiten leikkaamalla saksilla koko nipun välipapereineen kahtia. 

Laita sämpylän väliin mozzarella, tomaatti ja kinkku, sekä jokaiseen leipään yksi iso basilikan lehti. Laita lakki paikalleen ja kiinnitä cocktailtikulla.

5 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, pitääpä kokeilla seuraaviin illanistujaisiin näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää sopiskin tosi hyvin illanistujaisiin :)

      Poista
  2. Mikä mainio tarjoiluidea isompiin ja pienempiinkin juhliin! Nam!

    VastaaPoista
  3. Oi, todella näyttävän näköinen kattaus. Ihana idea tehdä oikein kunnon satsi slider-tyyppisiä herkkuleipiä buffettiin!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä pikkuslidereita! Voitelitko näitä millään (siis sisään tuorejuustoa tms.) ja jos et, niin kaipasivatko mitään "kostuketta"? :)

    VastaaPoista