perjantai 12. syyskuuta 2014

Elokuiset puutarhajuhlat


Vietimme virallisia häitämme lähisuvun kesken, mutta halusimme juhlia tapahtumaa myös kavereiden kanssa. Niinpä saimme idean järjestää elokuiset puutarhajuhlat rivitalokotimme pikkuisella takapihalla. Pystytimme kaksi telttakatosta, koristelimme juhlavaloilla, kukilla ja lyhdyillä ja laitoimme vielä lämmikkeeksi huopia ja kaksi terassinlämmitintä. No niitä todella tarvittiin, sillä elokuun lopun yö osoittautui paitsi kauniiksi  niin myös todella kylmäksi. 

Juomien kylmentämisestä ei olisi siis tarvinnut stressata kovin paljoa. Me kuitenkin hommasimme kilokaupalla jääpaloja, asettelimme ne suuriin kulhoihin ja laitoimme jääkaappikylmät juomat niiden päälle. Jääpalat olivat sulaneet vasta aamulla! Ja ruoka- ja juomatarjoilu sijaitsi siis sisällä keittiössä, jotta porukka pääsi välillä lämmittelemään.



Yksi syy kotona järjestettäviin juhliin oli tietenkin ruoka. Halusin tehdä itse kaiken ja suunnittelin menua jo useampi kuukausi ennen varsinaisia juhlia. Pientä haastetta juhlamenuun tuo aina se, että miten saa säilytettyä ruokia ennen juhlia, mitä voi tehdä aikaisemmin ja mitä ei, sekä mitä ruuat vaativat emännän välitöntä läsnäoloa, jolloin juhliminen jää vähemmälle.



Minä halusin luonnollisestikin viettää aikaa keittiön sijasta itse juhlissa, joten varsinaista lämmintä ruokaa ei ollut tarjolla. Sen sijaan buffetpöytää koristi useampi eri salaatti, piirakat, lihapullat, focaccia, erilaiset dipit ja naposteltavat, sekä makeat herkut. Tässä vielä koko menu:

Dippejä: sweetchili, avokado ja tahini
Dippivihanneksia, sipsejä ja juureslastuja





Osa ohjeista oli vanhoja, osa uusia ja osa hieman muunneltuja jo aikaisemmin julkaistuja. Kaikkein ensimmäisenä tarjottavista loppui valkosuklaa rocky road, jota tein ehkä liian maltillisen erän sen makuun ja söpöön ulkonäköön nähden. Suolaisista tarjottavista itseäni ihastutti eniten aasialaiset lihapullat, joita tein ensimmäistä kertaa vasta nyt. Ohjeita seuraa perässä asap!



23 kommenttia:

  1. Upean näköiset tarjoilut! Kertakaikkiaan! :)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi mitkä herkut teillä on ollut!! Tuo oliivi-focaccia kuulostaa ihan superherkulliselta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Mun lempparifocaccia on kirsikkatomaateista, mutta kyllä tuo oliiviversiokin oli hyvää, varsinkin kun sitä tomaattia löytyi sitten muualta... Linkin takaa löytyy siis tomaatti-focaccian ohje, mutta muuta ei tarvitse kuin vaihtaa oliivit tomaattien tilalle :)

      Poista
    2. Ehkä testaan siis tomaatti-oliivi-focacciaa! :) Ja hyvä idea tehdä pelkästään ns. kylmiä tarjottavia, jotta emännän ei tarvitse viettää koko iltaa keittiössä, nimimerkillä kokemusta on :)

      Poista
    3. Juu, koko menun suunnittelu lähti siitä. Olisi ollut kiva grillata tms, mutta sitten olisin joutunut kiinnittämään koko ajan huomiota siihen ja kaikkien vieraiden olisi pitänyt tulla samaan aikaan. Nyt tarjoilut pelasi tästä puolesta hyvin :)

      Poista
  3. Oot sinä mahdoton laittamaan. Todella, todella, todella!
    Ja nyt en muista oonko jo onnitellut, mutta onnea nyt vielä joka tapauksessa tuoreelle hääparille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! Oli tosi kiva laittaa juhlia ja onneksi minulla oli hyvin aikaa, kun menin töihin vasta juhlien jälkeen maanantaina. Mutta saihan siinä muutaman päivän viettää keittiössä :D

      Poista
  4. Juma, mitkä tarjoilut! Mitäs nuo ihanan näköiset sliderit olivat?
    Ja onnea hääparille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Sliderit ovat nuo italialiset leivät, niistä tuli kivat ja toimi hyvin buffetissa :)

      Poista
    2. ooh, tuleekohan niistä myöhemmin ohje tänne blogiin? Näyttävät niiiiiiiiin hyviltä!!!

      Poista
    3. Tulee kyllä! Muistelin, että olin jo laittanut tänne ohjeen kun tein näitä ensimmäistä kertaa viime keväänä, mutta eipä sitä löytynyt, eli nyt sitten ihan oikeasti laitan :)

      Poista
  5. Aivan älyttömän herkulliset ja näyttävät tarjoilut olet kyllä loihtinut, wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juhlia on kiva laittaa, ainakin jos on aikaa :)

      Poista
  6. Aivan huikean upeaa, kaunista ja herkullista! Olisinpa saanut olla mukana. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Juhlat onnistuivat kyllä yli odotusten :)

      Poista
  7. Todella kaunis ja herkullisen näköinen kattaus! Olet kyllä todella ahkeroinut ja mikä siinä onkaan, että menuiden suunnittelu (oli se sitten vaikka vain viikonlopuksi tapaksia) on aina parasta! Hauska sattuma, että meillä oli juurikin samanlainen pitsiliina omissa häissämme vuosi sitten morsiusparin pöydässä ja samanlaisia leveällä pitsinauhalla koristeltuja tuikkukippoja pöydissä. :)
    Niin ja tietysti reseptit herkuista kelpaisi kyllä tännekin, ainakin pekoniperunasaatti, aasialaiset lihapulla, sliderit ja-ja-ja...kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihana oli kyllä ahkeroida ja olisi kiva juhlia kaikkea hieman useamminkin! Heh, onpa hauska sattuma! Nämä tuikkukipot olivat siis koristeluina myös virallisissa häissämme :) Ohjeita seuraa perässä, toivottavasti vaan muistan vielä miten tein mitäkin :D

      Poista
  8. Nyt tekee mieli järjestää juhlat, on niin hyvännäköistä settiä! Aasialaisten lihapullien reseptiä odotellaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rokkipöllö! Juhlia ei voi olla liikaa, haluaisin heti järjestää uudet ;)

      Poista
  9. Olen nyt lukenut putkeen postauksia puutarhajuhlistanne, enkä voi muuta kuin ihailla! :)

    VastaaPoista
  10. Mahtavalta näyttää! Kauniita myöskin, joten muutenkin täydellisiä kuin vain varmasti makunsa puolesta. Meillä catering etsinnässä tuleviin juhliin, itsellä kun ei taidot ja kärsivällisyys riitä. Ihanalta näyttää nämä tarjoilut. Meille olisi mukava saada jotain samanlaista.

    VastaaPoista