maanantai 14. huhtikuuta 2014

Makeansuolaiset vuohenjuustopiirakat



Pernod Ricard Finland järjesti ruokabloggareille OivaPari -reseptikilpailun, jossa kolmelle eri viinibrändille kehitetään tapas-henkinen, kattojuhliin sopiva pikkupurtava. Ensimmäisenä on vuorossa Castillo de Molina, josta minä valitsin Sauvignon Blancin. Oma reseptini on ihanan makea paahdettuine kirsikkatomaatteineen ja toisaalta rapean keveä. Olisin voinut syödä näitä koko pellillisen!

Kirsikkatomaatit: Halkaise kaksi rasiallista erivärisiä kirsikkatomaatteja ja laita ne uunivuokaan. Valuta päälle 1,5rkl pähkinäöljyä, ripauta hieman suolaa ja sokeria. Sekoita. Paahda tomaatteja 180-asteisessa uunissa noin 40min ja jäähdytä.



Vuohenjuustopiirakat: Sulata paketillinen voitaikinaa ja kaulitse sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa pyöreällä muotilla noin kymmenen pohjaa. Paina hieman pienemmällä muotilla jälki taikinaan, mutta ei pohjaan saakka. Nosta pohjat uunipellille.

Voitele pohjan kananmunalla. Leikkaa 200g vuohenjuustosta kiekkoja. Lisää jokaisen pohjan päälle yksi vuohenjuustokiekko. Tiputtele juuston päälle muutama tippa pähkinäöljyä ja rouhaise mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa 10min.

Viimeistely: Nosta kasa tomaatteja vuohenjuustopiiraan päälle. Koristele balsamico-siirapilla. Nauti Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blancin kera. 


11 kommenttia:

  1. Aijai miten hyvältä näyttää! Kuola valuen täälä kuvia katselen. :) Itsekin on tullut tehtyä joskus samantyyppisiä pieniä vuohenjuustopiirakoita, mutta enpä ollut keksinyt paahtaa tomaatteja erikseen ensin! Vuohenjuuston päällä yhtä aikaa paistettuna tomaatit eivät ole ehtineet paahtua riittävästi, kun voitaikinakin ruskistuu niin nopsasti. Tämä menee heti pääsiäisenä kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ensin itsekin, että lykkäisin tomaatit juuston päälle kypsymään, mutta sitten tulin siihen tulokseen, etteivät ne ehtisi paahtua ja pahimmassa tapauksessa vetistäisivät juustoakin. Näin onnistu tosi hyvin! Tietty piti varoa, ettei tomaatit pala uunissa :)

      Poista
  2. Nam, näitä pellillinen maistuisi myös minulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellillinen on yhdelle juuri sopiva määrä. Vähäisemmästä tulee vain äkäiseksi ;)

      Poista
    2. Kannatan! Aina mielummin överit, ku' vajarit!

      Poista
  3. Nam! Vuohenjuuston ja balsamicosiirapin yhdistelmä on aivan ihana, vitsit nää on varmaan superhyviä! :)

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos Minka! Yhdistelmä on kyllä mainio, varsinkin kun mukana on vielä makeita kirsikkatomaatteja :)

    VastaaPoista
  5. Niin herkullisen näköisiä ja kuuloisia! :) Voisiko pähkinäöljyn korvata esim. oliiviöljyllä (pähkinäallergian takia)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä on kyllä helppoja ja hyviä. Pähkinäöljyn voi varmasti korvata erittäin hyvin oliiviöljyllä!

      Poista
    2. Kiva, kiitos tiedosta! Miten suuri tuon piirakan halkaisija on?

      Poista
    3. Piirakan halkaisija oli minulla sen kokoinen, että yhdestä taikinalevystä sai kaksi piirakkaa. Oma muottini taisi olla juuri sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen. Käytännössä varmasti suurin piirtein saman kokoisia ovat, kuin pyöreitä torttuja tehdessä :)

      Poista