Rommia, suklaata, hedelmiä? Kyllä kiitos! Eikä miinusta ole ainakaan värikäs ulkonäkö. Tai maku. Itse kakku ei ole mikään varsinainen mutakakku, mutta suklaisen tuhti kuitenkin. Ja tämä on taas kerran pieni kakku, pääsiäiseksi kannattaa tehdä himppusen isompi, mikäli syöjiä on monta!
Rommisuklaakakku: Sulata kattilassa 75g voita ja 100g tummaa suklaata. Sekoita ja anna jäähtyä. Vatkaa 2 keltuaista ja 1dl sokeria vaahdoksi. Lisää voi-suklaaseos ja mausta 1,5rkl rommilla (tai enemmän). Sekoita taikinaan 3/4dl jauhoja. Vatkaa kaksi valkuaista vaahdoksi ja lisää varovaisesti taikinan sekaan.
Paista leivinpaperilla vuoratussa pienessä kakkuvuoassa 200-asteisessa uunissa noin 15min. Jäähdytä hieman ja kumoa.
Kuorrute: Vatkaa 2dl kermaa. Notkista 100g maustamatonta tuorejuustoa ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Mausta 1rkl sokerilla ja Cointreaulla maun mukaan. Lisää kakun päälle. Leikkaa hedelmiä koristeeksi (minulla kumkvatteja ja pitahayaa sekä mintun lehtiä).
Nam, rommia & suklaata, mikä vastustamaton yhdistelmä! :)
VastaaPoistaNiin on! Alkoi heti taas tekemään mieli suklaakakkua... :)
PoistaOmpas hän raikkaan kaunis!
VastaaPoistaKiitos! Hän oli yhtä aikaa raikas ja suklainen :)
PoistaHyyyyyyvin houkuttelevan näköinen kaakku! Kevään ilopilleri!
VastaaPoistaKiitos :) Keväällä jos milloin tarvitaan vähän lisäväriä!
PoistaRommia,suklaata ja eksoottisia hedelmiä,nami:) Ihanan houkuttelevan näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos! Kyllä ulkonäkö on puoli makua :) Tosin harvoin mun kakuista tulee näin nättejä ;)
PoistaKumkvatti, heh, en ole ikinä kuullutkaan moisesta hedelmästä. Ihan vaan jo nimen puolesta tekisi mieli maistaa sitä :)
VastaaPoistaKumkvatissa kyllä ulkonäkö voittaa maun, tai ainakin se on melko kirpeä ;) Sopii paremmin koristeeksi mun mielestä. Nimi on kyllä hauska :D Pitahaya sen sijaan on oikein lempeän makuinen :)
PoistaHerkullisen kuulloista, ja ihana koristelu! :)
VastaaPoistaKiitos ssiiri! Koristeet toimivat oikeastaan koko kakun inspiraationa :)
Poista