keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Pica Pollo y Tostones eli paistettua kanaa ja ruokabanaania dominikaanilaisittain



Santo Domingon kaduilla kävellessä näki paljon pica pollo -kylttejä ravintoloissa, erityisesti chinatownin liepeillä. Öljyssä uppopaistettua kanaa oli tarjolla lähes kaikkialla, missä oli ruokaa: niin all inclusivessa, rannalla kuin kaupungillakin. Kana oli maustettu usein melko miedosti ja sen päälle puristettiin poikkeuksetta limettiä. Se jos mikä tekee rasvaisesta kanasta maukkaampaa!

Lisukkeena oli usein Dominikaaniselle tasavallalle tyypillisiä uppopaistettuja ja lytättyjä ruokabanaanin, plátanon, paloja, tostones. Ruokabanaaneja myydään Suomessakin, mutta ei ihan jokaisessa ruokakaupassa. Olin melko epäluuloinen tostonesien onnistumisen suhteen, mutta lopputulos muistutti hyvin paljon alkuperäisiä.



Pica Pollo: Leikkaa haluamasi määrä kanan rintafileitä pitkittäin kahtia, jotta niistä tulee pötkylän mallisia. Itselläni oli viisi filettä. Kaada yhdelle lautaselle 2dl jauhoja ja toiselle 3 kevyesti vatkattua kananmunaa. Laita kolmannelle lautaselle 2dl korppujauhoja, mausteita maun mukaan (minä laitoin cajun-mausteseosta noin ruokalusikallisen verran) sekä suolaa.

Kierittele kanat ensin vehnäjauhossa, sitten kanamunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista pannulla öljy- ja voitilkassa rapea ja hieman ruskea kuori. Älä paista kypsäksi. Asettele kanat uunivuokaan ja kypsennä vielä 200-asteisessa uunissa, kunnes ovat keskeltä kypsiä (tarkista välillä).

Tostones: Leikkaa kuoritusta ruokabanaanista 1,5-2cm paksuja paloja. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa noin 1l paistoöljyä 160-170 asteiseksi. Paista 5-7 banaaninpalaa kerrallaan, esimerkiksi friteeraukseen tarkoitetun siivilän avulla. Paistoaika on noin 4min tai kunnes banaanit ovat hieman ruskistuneet.

Nosta valumaan leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa. Paina lastan avulla banaanit lyttyyn. Tarjoile heti.

6 kommenttia:

  1. Tätä tekee mieli kokeilla! Ihan vasta näin noita banaaneja kaupassa ja mietin, mihin niitä voisi käyttää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole minäkään kokeillut aikaisemmin, enkä syönytkään muualla kuin Karibian alueella tämän tyylisenä lisukkeena. Mikään huima makuelämys tostonesit ei ole, aika lailla perunan kaltainen. Suolaa pitää olla siis vähintäänkin niin kuin perunoidenkin kanssa :) Ehkäpä näitä voisi perinteisestä tyylistä poiketen hieman maustaa jollain. Sitä voisi kokeilla seuraavaksi!

      Poista
  2. Minäkin olen tuijotellut kaupassa joskus ruokabanaaneja ja miettinyt, että mitäs noista voisi tehdä. Nyt ehkä uskaltaisin jo ostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän muuta niistä voisi tehdä? Söin aikoinaan Brasiliassa jälkkäriä, jossa oli ruokabanaania, mutta se oli ehkä pahin jälkkäri ikinä, joten ei ainakaan sitä :D

      Poista
  3. Etsin tietoa ruokabanaanista ja lopulta klikkailin blogiisi, ja vau!! Ihan huikeutta!! :) Meillä olisi tänään tarkoitus pitää pienesti dominikaanista iltaa, lähinnä kokeillen reseptejä tulevaa varten ja ajattelin tehdä juuri noita kanoja (joita lähes jokapäivä reissullamme syötiin) ja etsin ohjetta ruokabanaanin laittoon. Siis suuri kiitos ihan huippu resepteistä, pinacolada jäätelö, Payan leivät ja kikhernesalaattikin menee myöhemmin kokeiluun! Ihanaa päästä maistelemaan taas kaivattuja makuja!!! ♥ ♥ Ei sinulla sattuisi olemaan vinkkejä mistä löytäisi dominikaanisen ihanaa makean kirpeää hedelmää - Guanábana / soursop:ia? Siitä maistelimme kerran aivan uskomattoman hyvää juomaa, unohtamatta bananamamaa :) Ihanaa lauantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihana kuulla, että joku muukin kaipailee Karibian makuja täällä Suomen kevään keskellä ;) Ja teemaillat on kyllä ihan parhaita! Mä en ole muuten ihan varma olenko edes maistanut tuota kyseistä hedelmää (menen heti googlettamaan sen, ehkäpä kuva virkistää muistia) ja harmi kyllä täällä pohjoisessa on hankala saada yhtään mitään. Joskus Stockalla on kaikkea erikoisempiakin tarjolla (jos hyvä tuuri käy) ja olen myös huomannut, että oman Prismamme hyllyissä on myös ajoittain entistä eksoottisempia hedelmiä (kuten tuo bannerikuvassani oleva pitahaya). Ihanaa dominikaanista iltaa teille!!

      Poista