lauantai 1. maaliskuuta 2014

Edelleen Karibian makuja: piña colada -jäätelö



Karibialaisen päivällisemme päätti piña colada -jäätelö kookoskekseillä ja retrokoristeilla. Jäätelöstä tuli kyllä aivan esikuvansa makuista ja vaikka lurautin rommia ehkä jäätelöksi hieman reippaalla kädellä, ei se lopulta maistunut jäätelössä ollenkaan päällimmäisenä. Hyvä niin! Kookoskeksien ohje on täältä. Sekä jäätelö että keksit kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

Piña Colada -jäätelö: Soseuta tölkillinen ananaksia liemineen tasaiseksi mössöksi, esimerkiksi sauvasekoittimella. Vatkaa 2dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tölkki kondensoitua maitoa yhteen tölkilliseen (400g) kookosmaitoa.

Lisää ananasmössö ja vatkaa muutama kierros, jotta ainekset sekoittuvat hyvin. Kaada joukkoon 1-3rkl rommia. Lisää kermavaahto varovaisesti sekoittaen. Valmista loppuun jäätelökoneen ohjeen mukaisesti.

Kookoskeksit: Mittaa kulhoon 1dl kookoshiutaleita, 0,5dl jauhoja, 0,5dl sokeria ja 0,5rkl vaniljasokeria. Paloittele 50g voita pieniksi paloiksi ja sekoita taikinan joukkoon.

Kaada pöydälle pieni kasa kookoshiutaleita. Pyörittele taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Muotoile takinapalat 3cm:n napeiksi ja paina molemmat puolet kookoshiutaleisiin. Nosta pellille ja paista 175 asteessa noin 10min. Jäähdytä tasaisella alustalla.

6 kommenttia:

  1. Nam! Rakastan kookosta ja pina colada on yksi lempparidrinkeistäni, tämä jälkkäri on varmasti aivan älyhyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimisi sitten varmasti sulle! Mun mielestä tää oli jopa parempaa kuin drinkki, kun alkoholi maistui sopivan miedosti :)

      Poista
  2. Voi Heidi, tällä reseptillä toit kesän ja helteen ja auringon tunnelman tosi lähelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi kesä ja helle kiitos tänne heti! Mitähän muuta asian edistämiseksi voisi tehdä ;)

      Poista
  3. Oi mitä herkkua - rakastan kookosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käytän kookosta ruuanlaitossa melko harvoin, mutta aion ehdottomasti lisätä sitä jatkossa!

      Poista