maanantai 24. helmikuuta 2014

Karibialainen päivällinen



Meillä oli eilen päivällisvieraita ja koska katselimme Karibian reissumme kuvia, halusin tehdä myös samaan teemaan sopivan päivällisen. Kaikki ruuat olivat Dominikaanisessa tasavallassa syötyjä, paitsi jäätelö oli juotu drinkkinä. Tein kaikki hyvin umpimähkään eikä lopputuloksesta ollut mitään tietoa ennen kuin pöydässä. Kävi tuuri, sillä kaikki maistui melko pitkälti sellaiselta kuin paikan päällä ja mikään ei epäonnistunut. Huh!



Salaatteja oli tarjolla kahta erilaista: aikaisemmin kokeiltua kikhernesalaattia (ok, huijasin siis vähän, olin kokeillut tätä jo alkuviikosta) sekä rannalla kalan lisukkeena ollutta, melko yksinkertaista vihersalaattia. Vihersalaatissa oli jäävuorisalaatin lisäksi kurkkua ja kirsikkatomaatteja, sekä muutama lusikallinen tomaattisalsaa sekoitettuna. Se oli hauska lisä perussalaattiin ja toi siihen ihan pientä tulisuutta.



Pääruokana oli pollo frito dominicano (pica pollo) y tostones. Eli paistettua kanaa ja plátanoja eli ruokabanaaneja paistettuna. Kanalle oli dippinä tätä kirpeää avokadodippiä ja lisäksi kanan päälle puristettiin tietenkin limetin mehua. Riisit ja pavut jätin suosiolla pois, sillä ne eivät mielestäni tuo mitään lisäarvoa aterialle, vaikka niitä laitetaankin ihan kaikkeen Karibialla.



Jälkiruoan inspiraationa toimi tietenkin rommihuuruinen piña colada, josta tein jäätelöversion sekä lisäksi kookoskeksejä. Ateria oli kokonaisuutena aika kiva ja oli hauskaa yhdistellä eri juttuja tammikuiselta reissulta. Pääruuan ja jälkiruuan ohjeet seuraa perässä!


2 kommenttia:

  1. Paljon samaa tuossa mitä on Venezuelassakin,mutta toisaalta,myös iso osa Venezuelaa on Karibiaa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että koko Etelä-Amerikka on hyvin samantyylistä kuin Karibia, ainakin ruualtaan :) Tosin mulla ei ole kokemusta muusta kuin Brasiliasta, mutta jotenkin olen sellaisen kuvan saanut :)

      Poista