torstai 22. helmikuuta 2018

Vaaleanpunainen rocky road fudge



Olin muutama viikonloppu takaperin ystävänpäiväbrunssilla ja siellä tarjoiltiin suloisen vaaleanpunaisia rocky road fudgeja. En ollutkaan aikaisemmin maistanut fudgen ja rocky roadin yhdistelmää, mutta sehän on ihan superhyvää, sillä perinteinen rocky road on niin kovaa. Lisäksi seassa oli käytetty ranskanpastilleja, jotka toivat myös oman hauskan lisänsä. Kokeilin fudgeja kotona, sillä myöhemmin keväällä olisi tarkoitus juhlia pientä prinsessaamme ja pöytään katetaan varmasti aika paljon vaaleanpunaista.

Vaaleanpunainen rocky road fudge


1 prk kondensoitua maitoa
400 g valkosulaata
pinkkiä pastaväriä
1-1,5 dl pähkinöitä
1-1,5 dl ranskanpastilleja
3 dl pieniä vaahtokarkkeja

Kaada kondensoitu maitoa kattilaan. Paloittele valkosuklaa ja lisää. Kuumenna matalalla/keskilämmöllä ja sekoittele välillä, kunnes suklaa on sulanut tasaisesti. Voit tehdä saman myös vesihauteessa. Nosta kattila pois levyltä ja lisää hieman pinkkiä pastaväriä. Sekoita ja lisää väriä kunnes seos on sopivan väristä.

Sekoita pähkinät, ranskanpastillit ja vaahtokarkit fudgemassaan. Minulla oli pähkinäsekoitus, joka oli suolattu, joten se toi myös hauskaa makua fudgeen. Jos vaahtokarkit eivät ole pieniä, voi ne leikata muutamaan osaan esim. saksilla.

Vuoraa pieni uunivuoka tms. astia leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa paloiksi.

10 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, aion kokeilla. Ihanan värisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä oli kyllä helppoja ja hyviä, ja söpöjä myös!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Onneksi näitä on vielä jäljellä, niin voi herkutella viikonloppunakin :)

      Poista
  3. Kauankohan nämä säilyy? Ja voiko säilyttää huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa kauanko säilyy, mutta luulisin, että ilmatiiviissä rasiassa säilyy ihan hyvin. Itse pidin joitakin fudgepaloja huoneenlämmössä muutamiakin päiviä, pinta ehkä kuivui vähän mutta ei muuten mitään ongelmaa.

      Poista
  4. Supersuloisia! En ole koskaan tehnyt rocky roadia, enkä tainnut maistaakaan missään, pitäisikin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rocky road on kyllä hauska ja helppo tarjottava, varmasti ainakin nuorison mieleen :)

      Poista