sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Laskiaispullakakku



Viikonloppuna oli syytä pieneen juhlaan, ja kun sattui vielä olemaan laskiaissunnuntai, oli pullat sopiva vaihtoehto. Ja vielä kun päätin vihdoin kokeilla kakun muotoon leivottua versiota, oli kahvipöydän tarjottava aika täydellinen. Plussaa vielä siitä, että yhden pullakakun leipomiseen ja täyttämiseen ei mene niin paljon aikaa kuin yksittäisten pullien. Sopii pienen vauvan äidille. 

Laskiaispullakakku


2,5 dl lämmintä maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1/2 tl kardemummaa
1 kananmuna
7 dl jauhoja

1 kananmuna voiteluun
2 dl kermaa
sokeria
vaniljasokeria
vadelmahilloa
tomusokeria

Sekoita maito ja hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot mukaan. Anna taikinan kohota vähintään tunti. Jos haluat pullasta makeampaa, lisää hieman sokeria (toisaalta hillo ja kermavaahto tuovat lisää makeutta ja rasvaisuutta).

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele n. 1,5 cm paksuiksi pötkylöiksi. Nipistä pötkylät toisesta päästä yhteen ja letitä. Käännä letti rinkulaksi ja yhdistä päät. Anna kohota pellillä. Voitele kranssi munalla ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Jäähdytä.

Leikkaa kakun yläosa pois. Koverra sisusta hieman pois ja täytä vadelmahillolla. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kermavaahdosta kannattaa tehdä makeaa, sillä pulla ei ole kovin sokerista. Lisää kermavaahto ja nosta hattu päälle. Koristele runsaalla tomusokerilla. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti