keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Vinkkejä pääsiäiseksi

Kevät on edennyt nopeammin kuin ikkunasta ulos vilkaisemalla voisi päätellä ja pääsiäinen on jo ihan nurkan takana. Olemme yleensä pyhät ainakin osittain mökillä, missä minulla ei ole ruuanlaittoasioissa kovin suurta roolia, joten pääsiäisen ajan ruuat ovat blogissa aika tuntematon käsite. Viime pääsiäisen vietin vastoin perinteitä ihan yksi kotona, joten ruuaksi valikoitui jotain ihan muuta: värikäs sushikulho ja kalatacoja. Nämä vinkit eivät siis liity pääsiäiseen välttämättä ollenkaan, mutta ainahan voi kokeilla jotain uutta.


Key lime -juustokakku on ihan paras, sillä se yhdistää kaksi lempikakkuani: kirpeänmakean key lime pien ja täyteläisen pehmeän juustokakun. 


Pääsiäisenaika on yleensä värien ilotulitusta, vähintäänkin virpomisvitsojen muodossa, joten siinä mielessä sushikulho sopii ajankohtaan hyvin!


Nämä oli ne söpöt vaaleanpunaiset rocky road -fudget, joista saisi myös värikkäämmän tai vaikka keltaisen version pääsiäisen kunniaksi. 


Jos pasha tuntuu liian raskaalle, voi vieraita ihastuttaa vaikkapa mustikka-kookos chiavanukkaalla.


Kahvipöydän kuivahtaneista jämäpullista saa myös kivoja köyhiä ritareita.


Jäätelö sopii jälkiruuaksi juhlana minä hyvänsä. Jäätelökonetta ei välttämättä tarvita esimerkiksi tähän vadelma-kaurakeksijäätelöön.


Kepeän raikasta kalaruokaa saa esimerkiksi valkoviinissä haudutetuista kuharullista ja kukkakaalimuusista.


Makea vadelma-mocktail sopii alkoholittomaksi juhlajuomaksi.


Lammasta voi kokata myös lähi-idän makujen mukaan, kuten tämä ghanam mechwi -varras.


Sitruunainen limoncello-juustokakku sopii aikuiseen makuun.


Illanistujaisiin ja pitkiksi pyhiksi sopisi hyvin myös italiainen aperitivi-menu, jossa juustojen, oliivien ja salamien lisäksi olisi esimerkiksi herkullista sipuli-focacciaa.


Tämä rommisuklaakakku eksoottisilla hedelmillä on näköjään ihan pääsiäistä varten valmistettu, ainakin pupukoristeista päätellen!

Viimeisestä kuvasta tulikin mieleeni, että olemme myös viettäneet ainakin kaksi pääsiäistä Aasiassa. Ehkäpä siitä tulee vielä uusi pääsiäisperinteemme?

5 kommenttia:

  1. Ihania reseptivinkkejä! Sopivat hyvin kaikki Pääsiäiseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Ajattelin testata ainakin tuota Key lime- juustokakkua. :p Näyttää niin hyvältä.:)

      Poista
    2. Kiitos Kaura! Kyllä ne taitaa ihan hyvin sopia, vaikkeivat varsinaisia pääsiäisruokia olekaan :) Key lime -juustokakku oli kyllä ihanaa!

      Poista
  2. Aivan ihania herkkuja ♥ Tuo key lime -juustokakku oli ehkä suosikkini ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Samainen kakku on varmasti omakin suosikkini, sitä pitäisi tehdä uudelleen :)

      Poista