lauantai 14. marraskuuta 2015

Teriyaki-lohi Sriracha-majoneesilla



Yksi tämän syksyn lempilounaitani on ollut Cafe Roosterin teriyaki-lohi riisillä. Meillä tehdään harvoin kalaruokia ja silloin kun jaksan tehdä niitä vain itselleni, olen aina hieman hukassa, että mitä muuta lohesta voikaan tehdä, kuin tavallista uunilohta (tai vaikka ihanaa lohikeittoa tai -pastaa). Teriyaki-lohi oli siinäkin mielessä hyvä kokeilu, että tein yhden kastikkeen, johon paistoin toiselle lohta ja toiselle kanaa. Sopii siis allergisten perheeseen!

Kastike on varsin tujua, siis sekä suolaista että makeaa, joten sitä ei tarvitse kovinkaan paljoa yhteen annokseen. Lisänä maistuu raikas kurkku, tai vaikka avokado. Sriracha-majoneesi tuo annokseen vielä asteen tulisuutta ja kirpeyttä, mutta kyllä pelkkä teriyakikin riittää.


Teriyaki-lohi


Laita kattilaan 1dl soijakastiketta, 3/4dl vettä, 0,5dl sakea, 0,5dl sokeria, 1rkl fariinisokeria, 0,5tl inkiväärijauhetta, 0,5tl valkosipulijauhetta. Jos haluat, niin voit tehdä kastikkeen myös tuoreesta valkosipulista ja inkivääristä, mutta silloin kastike kannattaa siivilöidä myöhemmin. Kuumenna ja keitä hiljalleen 10min. Siirrä liemestä n. 0,5dl syrjään.

Sekoita 2rkl kylmää vettä ja 1rkl perunajauhoja ja sekoita liemeen. Kiehauta vielä muutaman minuutin verran, että kastike paksunee.

Ripottele 500g lohifileen päälle hieman suolaa ja leikkaa neljään annospalaan. Paista lohi kypsäksi pannulla ja sivele sen pintaan teriyaki-lientä. Tarjoile keitetyn riisin kera.


Sriracha-majoneesi


Sekoita 5rkl majoneesia ja puolikkaan limetin mehu. Lisää Sriracha-kastiketta makusi mukaan (itse laitoin n. 1tl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti