keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Tahmea seesam-kana

Yhteistyössä Jyväbroiler



Käymme lähes jokaisella New Yorkin reissullamme syömässä Chinatownissa. Tilaamme kaksi tai kolme eri annosta jaettavaksi, riippuen onko lounas- vai illallisaika. Ruokaa on aina liikaa, mutta sitä on hankala olla tilaamatta niin paljon, kun kaikki on yleensä niin hyvää. Viimeksi valitsimme kasvis-dumplingseja sekä herkullisen tahmeaa seesam-kanaa, joka tarjoiltiin rapsakoiden parsakaalien kera. Annos ei ole ihan yhtä makea, kuin take away -boksien klassikko orange chicken, mutta makua siinä on ihan yhtä lailla ja seesaminsiemenet kruunaavat kokonaisuuden. 

Blogiringin ja Jyväbroilerin kampanjassa lähtökohtana olivat lisä- ja säilöntäaineettomat tuotteet, jotka ovat joko naturelleja tai pintamaustettuja. Näin kotikokkina olen tyytyväinen myös siihen, että esimerkiksi broilerin fileessä on mukana sekä siipiluu että nahka. Mieleeni tulee heti herkullisia reseptejä eri maailman kolkista, joihin tällainen broileri sopii hyvin. Tällä kertaa valinta osui seesam-kanaan, mutta tulen myöhemmin kokeilemaan ainakin paprikakanaa, joka jäi syksyn Budapestin reissulla harmittavasti väliin.


Seesam-kanan ohje ei ole yhtään hankala, mutta siinä pitää nähdä hieman vaivaa. Ruoka sopii siis hyvin vähän spesiaalimpiin tilaisuuksiin, kuten vaikka kaveriporukan rentoon illanviettoon. Kanan voi marinoida valmiiksi ja paistaa kypsäksi sitten, kun tarjoiluhetki lähestyy.


Tahmea seesam-kana


Ota Jyväbroiler Naturelli Broilerin Filee Siipiluulla (n.700g) huoneenlämpöön ja nosta fileet leikkuulaudalle. Poista nahka ja luu ja leikkaa fileet 6-8 osaan annospaloiksi. Sekoita kulhossa marinadi: 2rkl soijakastiketta, 1tl seesamöljyä, 2rkl jauhoja, 2rkl maissitärkkelystä, 2rkl vettä, 0,5tl leivinjauhetta ja 1/4tl suolaa. Lisää kanapalat marinadiin ja anna tekeytyä vähintään puoli tuntia.

Valmista seuraavaksi kastike. Lämmitä kattilassa 1rkl seesamöljyä ja lisää 0,5rkl raastettua valkosipulia ja 0,5rkl raastettua inkivääriä. Kuullota nopeasti ja lisää sitten 1,5dl kanalientä, 1rkl riisiviinietikkaa, 2rkl soijakastiketta, 1/2dl fariinisokeria ja ripaus chiliä. Keitä kastiketta kasaa noin 10min. Sekoita 2rkl kylmää vettä ja 1,5rkl maissitärkkelystä. Lisää seos kastikkeeseen ja anna kiehua vielä muutaman minuutin, kunnes kastike on sakeutunut. Nosta kastike sivuun.

Kuumenna paksupohjaisessa wokkipannussa tai kattilassa 1l öljyä 175-asteiseksi. Nosta 4-5 kanapalaa kerrallaan öljyyn kypsentymään. Kypsennä kanoja n. 4 minuuttia, palojen koosta riippuen (paloja kannattaa myös kääntää välillä). Nosta reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valuttumaan. Jos teet kanaa isomman annoksen kerralla, kannattaa palat nostaa kuumaan uuniin, jotta ne eivät jäähdy odotellessa.

Laita paistetut kanat kulhoon, kaada kastike päälle ja sekoita. Lisää 1rkl seesaminsiemeniä, sekoita ja tarjoile parsakaalin ja riisin kera.



Lisää herkullisia Jyväbroiler-ohjeita voit selata täältä

Yhteistyössä Jyväbroiler.


4 kommenttia:

  1. Oi, heräsi heti ruokamuistoja Chinatownista. Mä olen käynyt vain kerran New Yorkissa, mutta se oli kyllä hieno reissu. Olimme varanneet kulinaristikävelykierroksen, jonka aikana tutustuttiin mm. chinatowniin ja käytiin eri paikoissa maistelemassa herkkuja. Oli tosi kiva! Resepti vaikuttaa myös ehdottoman kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, onpa kiva muisto! Pitäisi itsekin joskus mennä tuollaiselle kävelylle :) Chinatown on kyllä varmasti pullollaan herkkuja, siellä voisi syödä vaikka koko loman ajan, jos koko kaupunki ei olisi täynnä houkutuksia :)

      Poista
  2. Nuo kulinaarikierrokset voivat olla mielenkiintoisia. Olen kerran ollut - siinä vaiheessa olin ollut jo viitisen kuukautta New Yorkissa ja paikka oli siis hiukan tuttu. Mukanamme oli natiivi, joka hänkin sai siitä uutta irti.

    China Town on tosiaan hieno. Kuten myös pienempi Korea Town, vain kahden korttelin pätkä yhtä katua.

    Tämä resepti pitää laittaa muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista, kiitoksia kommentista! Ja vau, viidessä kuukaudessa ehtii varmasti kehittää itselleen ison joukon suosikkipaikkoja :) Korea Townissa me ei ollakaan vielä syöty, vaikka ainakin kahdella reissulla on ollut tarkoitusena kokeilla vaikkapa korealaista bbq:ta. Ensi kerralla pakko suunnata sinnekin!

      Poista