tiistai 9. kesäkuuta 2015

Tomaattipasta chilituorejuustolla



Tomaattipasta on täällä taas! Lempiruokani, joka on ollut hieman paitsiossa aasialaisten makujen vallattua arkikeittiömme viimeisen puolen vuoden aikana. Italia-ikävä iskee muutenkin aina näin kesäisin, eikä vähiten viime kesän ihanan road tripin muistojen myötä. Ja menipä Italiassa minne tahansa, niin ihan varmaan saa hyvää ruokaa syödäkseen!

Tällä kertaa tomaattikastiketta ryyditti chilituorejuusto. Pientä lempeää potkua ja kermaista täyteläisyyttä, mutta kuitenkin helppo perustomaattipasta. Tästä määrästä kastiketta syö kahden hengen talous ainakin kaksi kertaa tai sitten loput voi käyttää vaikka pizzassa.

Tomaattipasta chilituorejuustolla



Pilko yksi sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuumenna kattilassa reilu luraus öljyä ja kuullota sipulit keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää 2tl sokeria ja kuullota vielä lisää. Kaada kattilaan 1dl punaviiniä ja anna poreilla. Lisää 2rkl tomaattipyreetä, 1 tölkki tomaattimurskaa ja mausta ripauksella oreganoa, basilikaa ja mustapippuria.

Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimen avulla. Lisää 100g chilituorejuustoa ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut kastikkeen sekaan. Lisää maun mukaan suolaa. Kaada valmis kastike keitetyn (tuore)pastan sekaan ja sekoita pasta kattilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti