perjantai 5. kesäkuuta 2015

Mexicana-salaatti



Jauhelihaa salaatissa? Tämä aiheutti hieman kulmien kohottelua ruokapöydässämme. Mutta miksi ei, sehän sopii lihaisaan Meksiko-henkiseen salaattiin kuin vaahtokarkki tikun nokkaan. Paljon raikasta salaattia, tomaattia ja avokadoa, maissia tuomaan lisää väriä ja piristeenä limettiä ja korianteria. Kaiken yhdistää klassiset Sriracha-kastike ja ranskankerma. Todella hyvää ja helppoa!

Mexicana-salaatti


Leikkaa jäävuorisalaattia paloiksi ja nosta kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon. Leikkaa punasipulia ohuiksi siivuiksi ja laita se myös kylmään veteen likoamaan. Pilko tomaattia pieniksi kuutioiksi ja leikkaa avokadoa sopiviksi paloiksi.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista haluamasi määrä jauhelihaa. Mausta kypsä jauheliha savupaprikajauheella, jeeralla, valkosipulijauheella, mustapippurilla ja suolalla. Nosta pannu pois levyltä ja anna jäähtyä hetki.

Kokoa salaatti: valuta rapea jäävuorisalaatti ja sipulit ja laita päälle tomaatit ja avokadot sekä haluamasi määrä tölkkimaissia. Ripottele jauhelihat päälle ja koristele ranskankermalla, Srirachalla, tuoreella korianterilla ja limetin lohkoilla.

2 kommenttia: