tiistai 2. kesäkuuta 2015

Keväinen parsarisotto



Kevät ja kuumin parsasesonki alkavat olla jo ohi, mutta saako vielä postata parsarisoton? Jos tekee mieli täyteläistä kasvisruokaa, niin tämä voi olla hyvä vaihtoehto. Kuten risotto aina. Ohjekin on niin simppeli, että tämän tekee melko pikaisesti myös arkena.

Parsarisotto


Pese ja pilko yksi nippu parsaa (leikkaa puumainen osa varresta pois ja pätki loput pienemmiksi paloiksi). Pilko 1 salottisipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Kuumenna laakeassa kasarissa 30g voita ja lurauta sekaan oliiviöljyä. Kuullota sipulit ja sen jälkeen parsat. 

Lisää 3dl risottoriisiä ja kuullota muutaman minuutin ajan, kunnes riisi alkaa olla läpinäkyvää. Lisää pannulle 1dl valkoviiniä ja anna porista hiljalleen. Lisää sen jälkeen 7dl kuumaa kasvislientä pienissä, noin 1dl erissä ja anna liemen kiehua vähemmäksi siinä välissä. 

Mausta lopuksi mustapippurilla ja suolalla ja sekoita joukkoon 1,5dl raastettua parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti