sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Manteliset laskiaispullat



Laskiaista vietetään vasta viikon päästä, mutta kuten Runebergin torttujen kanssa, kuka jaksaa odottaa? Varsinkin, kun tämä on niitä harvoja kertoja, kun olen leiponut tavallista pullaa. Pulla on jotenkin sellaisenaan niin tylsä, että en koskaan valitse sitä vaikkapa kahvilassa. Mutta laskiaispulla on ihan eri asia, siinä on jo kolme eri elementtiä, jotka sulautuvat saumattomasti yhteen. Nam!



Manteliset laskiaispullat

Liota 25g hiivaa 3 desilitraan lämmintä maitoa. Sekoita joukkoon 1 kananmuna, 1,5dl sokeria, 0,5tl suolaa ja 1tl kardemummaa. Lisää vielä 4dl vehnäjauhoja ja anna seoksen tekeytyä puolisen tuntia. Ota 100g voita pehmenemään huoneenlämpöön.

Alusta taikinaan vielä 5-6dl jauhoja. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vielä ripaus jauhoja. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo noin 18 pullaa. Anna pullien kohota pellillä, voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista pullat 225-asteisessa uunissa noin 10min.

Halkaise pullat, kun ne ovat jäähtyneet. Täytä pullat kermavaahdolla ja mantelimassalla tai vadelmahillolla. Koristele vielä tomusokerilla.



4 kommenttia:

  1. Ja mää niin tykkään pullasta! Kotona leivon useimmiten pullaa ja harvemmin muuta. Pidän kovasti ihan tavallisesta pikkupullasta ja leetasta, mutta tottahan se on, että pikkupullakin aateloituu järkkyhyväksi laskiaispullana, oi nam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aateloituu on just oikea sana! Ja vaikka en pullaa leivokaan (tai valitse kahvilassa), niin ei se oikeastaan johdu siitä etteikö se olisi niin hyvää, mutta se on vaan niin vaatimattoman näköistä, että aina joku muu houkuttelee enemmän ;)

      Poista
  2. Oi kuinka nättejä pullia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ssiiri! Laskiaispulla on kevään kuningatar :)

      Poista