torstai 12. helmikuuta 2015

Pikainen shawarma kanasta



Shawarma on minulle tuttu Espanjasta, vaikka kyseinen herkku ei ole sieltä lähtöisin vaan Lähi-idästä. Málagassa asuessani kotitaloni alakerrassa oli herkullisia shawarmoja aina iltaisin myyvä grilli. Jonoa kertyi ja minäkin kävin silloin tällöin hakemassa herkullisen leipäkäärön, jonka liha (joka muistaakseni oli kanaa), oli hauskan makeansuolainen, hieman kanelinen.

Kaikilla lisukkeilla tilattu shawarma sisälsi myös kasviksia ja kastiketta, mutta en muista niistä muita kuin yhden, porkkanan, sillä olen sille allerginen. Opinpahan ainakin sanan zanahoria vaihtosyksyni aikana.

Hyvistä aikeistani huolimatta en ole tehnyt shawarmaa koskaan kotona (turkkilaista kebabia kylläkin). Enkä tehnyt vieläkään, mutta halusin erääksi perjantai-illaksi jotain himppusen eksoottista ja shawarman moninaiset maut muistuivat mieleeni. Tämä versio on varsin pikainen, eikä se ole edes rullalla. Lisäksi siinä on uunissa tehtyjä kirsikkatomaatteja. Ei paha tämäkään!

Pikainen shawarma kanasta

Sekoita mausteseos: 1tl sinappijauhetta, 0,5tl kanelia, ripaus muskottipähkinää, 1/4tl jeeraa, 1tl sokeria, 1 neilikka jauhettuna, 0,5tl suolaa. Leikkaa 250g kanafilettä pienemmiksi paloiksi. Paloittele/siivuta yksi pieni sipuli ja raasta kaksi valkosipulinkynttä.

Kuumenna pannulla luraus öljyä (itselläni oli sitruunalla maustettua) ja kaada mausteet pannulle. Pyörittele mausteita pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää sitten kanat ja paista kypsäksi.

Tarjoile salaatin, uunissa kypsennettyjen kirsikkatomaattien, vuohenjuustokastikkeen ja tortillan kera.

Vuohenjuustokastike

Murustele 50g vuohenjuustoa (tai käytä pehmeää) ja sekoita siihen 100g kermaviiliä. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kirsikkatomaatit

Laita haluamasi määrä kirsikkatomaatteja uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä (minulla oli basilikalla maustettua) ja rouhaise vähän suolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keski- tai ylätasolla, kunnes tomaattien pinta on saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti