sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Herkullinen papuburrito


Burritot eivät ole varsinaisesti suosikkejani meksikolaisen ruuan saralla, sillä niiden makumaailma on monesti liian yksitoikkoinen ja jopa hieman tunkkainen. Burritot on usein täytetty esimerkiksi lihaa, ja papuja sisältävällä täytteellä eikä salaattia tms. raikasta ole mukana laisinkaan. 

Burritoja on varmasti erilaisia kokista ja paikasta riippuen, mutta kun lähdin tekemään papumössöä sisältäviä burritojani, halusin kylkeen ehdottomasti myös tomaattisalaattia, guacamolea, ranskankermaa ja tuoretta korianteria. Eipä enää maistu tylsälle!

Täytteessä on usein mukana riisiä, mutta itse jätin sen kokonaan pois. Sen sijaan tein maukkaan papupaistoksen, jossa oli mm. ananasta piristämässä ja makeuttamassa tomaattista pohjakastiketta. Ei muuten ole viimeinen kerta, kun teen näitä burritoja!

Papuburrito

Liota 2dl kuivattuja valkoisia papuja vähintään yön yli, huuhtele ne ja keitä niitä sitten tunnin ajan ja valuta. Pilko yksi sipuli, yksi yksikyntinen valkosipuli ja puolikas punainen paprika. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuleita. Lisää paprikat ja pyörittele niitä hetki. Lisää pavut, 2dl kasvislientä ja 3rkl tomaattipyreetä.

Mausta mössö savupaprikajauheella, jeeralla, mustapippurilla, chilillä ja tarvittavalla määrällä suolaa. Lisää myös purkillinen ananasmurskaa. Anna seoksen porista hiljalleen noin 15min. Lisää 3rkl ranskankermaa ja sekoita. Siirrä pois levyltä.

Jaa täyte neljän keskikokoisen/ison maissitortillan päälle ja käännä reunat päälle. Asettele burritot pieneen uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 5-10min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti