sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Vauvan ensimmäiset juhlatRakas tyttövauvamme saapui maailmaan alkuvuodesta ja sai heti itselleen nimen, sillä emme halunneet kutsua häntä vauvaksi paria kuukautta ja odottaa mitään nimijuhlia tai vastaavia tilaisuuksia. Iloinen perhetapahtuma oli kuitenkin juhlimisen arvoinen jos mikä, joten järjestimme vauvalle juhlat, joita voitaisiin kutsua vaikka tervetuliaisjuhliksi tai vauvan ensimmäisiksi juhliksi. Määritelmällä on tuskin väliä, sillä juhlia ei voi koskaan olla liikaa, eikä kakkua ja läheisten kuplivaa naurua. 


Kuplivalla nämäkin juhlat aloitettiin, ja pian siirryttiin myös kahvipöydän antimiin. Koska pienen vauvan äitinä minulla ei ollut loputtomasti aikaa leipomiseen ja järkkäilyyn, menin monesta kohtaa helpoimmalla mahdollisella tavalla. Lopulta pöytää koristivat:

Lohi- ja pororullat
Mutakakku
Omenabooli

Suvun suosikkivoileipäkakku oli suosikki edelleen (kiitoksia vain alkuperäisen ohjeen ideoijalle), joten kannatti käyttää suurin osa ajastani sen valmistamiseen. Muutin hieman koristelua edellisestä kerrasta ja jätin paprikan kokonaan pois. Onneksi sitä jäi vielä jämäpala, joten taidan syödä sen aamupalaksi.Lohi- ja pororullat ovat superhelppo tarjottava: 1) sivele rieskarullat reilulla kerroksella tuorejuustoa (minulla wasabi lohen kanssa ja yrtit poron kanssa), 2) lisää täyte (kylmäsavulohi ja kylmäsavuporo), 3) rullaa kiinni, kieritä kelmuun ja nosta jääkaappiin yön yli, 4) leikkaa paloiksi ja koristele yrteillä ja/tai vaikkapa mädillä. Magnolian ihanat kuppikakut ovat luottoreseptini. Linkin takaa löyty oma hieman muunneltu versio ja sitä kautta myös alkuperäinen ohje. Tein tällä kertaa alkuperäisellä reseptillä ja ehkä oma pieni muunnelmani mm. jauhojen suhteen on mielestäni parempi. Mutta hyviä näistäkin tuli, ja tein (kuten aiemminkin) itse kakut jo viikko aikaisemmin pakastimeen ja kuorrutin ne edellisenä päivänä.Fudge on siitä helppo tarjottava, että myös sen voi ihan hyvin valmistaa jo muutaman päivän ennakkoon. Ja vaikka se onkin älymakeaa, niin pienenä palana yleensä kaikki tykkäävät siitä.Mutakakku keräsi myös kehuja. Menin kuitenkin heti paljastamaan, että kyseessä on valmis pakastekakku (Pirkka) pohjan osalta, ja että tein pelkän koristelun itse (ja siis siinäkin käytin pakastamacaronseja). Pohja oli ihanan mehukas ja kermavaahdon kera kakku oli oikeasti yllättävän hyvä. Olin varannut koristeeksi myös vadelmia, mutta harmikseni ne olivat pilaantuneet enkä voinut käyttää niitä. Näkisin kuitenkin tämän kakun myös isolla marjakeolla ja kermalla koristeltuna, myös rahkaa voisi lisätä kermavaahdon joukkoon.Omenabooli koostui satunnaisesta määrästä omenamehua, lemon-lime -limpparia ja vissyä, koristeltuna omenalohkoilla ja jääpaloilla. Tällainen isompi juomapurkki hanoineen on oikea juhlien pelastaja, kunhan muistaa laittaa märän rätin purkin alle ja jäättää kannen auki, muuten homma ei toimi ollenkaan. Olimme myös keittäneet kahvin jo ennakkoon pumpputermokseen, jotta kenenkään ei tarvitsisi seistä keittimen vieressä juhlien aikana vaan voisimme itsekin seurustella vieraiden kanssa kaikessa rauhassa.Juhlat olivat pienet, mutta sitäkin ihanammat. Kiitoksia kaikille vieraille!

2 kommenttia: