Lihaton lokakuu on taas startannut, paitsi että ei meillä. Alkaa jo pikku hiljaa tuntumaan siltä, että minulla on joku tekosyy joka vuosi, ja että osallistuin haasteeseen eniten tosissani vain kerran. Toisaalta sen jälkeen olen ehkä ollut ympäri vuoden tietoisempi valinnoistani ja ihan huomaamattakin syönyt enemmän kasvisruokaa.
Vuosi sitten villityksenä olivat erityisesti nyhtökaura ja härkis. Viime keväästä lähtien en ole voinut katsoa niihin päinkään, sillä ruokahaluani tuli pahan kerran sekoittamaan eräs pieni neito, jonka olisi määrä putkahtaa maailmaan vuoden vaihteessa. Saas nähdä, palaanko sen jälkeen entiselleni.
Tässä on joka tapauksessa perinteisiä kasvisruokavinkkejä kaikille, jotka haluavat kiinnittää lihansyöntiin huomiota erityisesti nyt lokakuussa.
Nyhtökaura-kvinoa tacot bbq-kastikkeella
Huippuhyvät tacot, menee lihan ohi!
Meksikolainen (aamupala)munakas uunissa
Vähän isompi, ja kenties ranskankermaa päälle, niin tässä on jo meidän tyypillinen iltaruoka kasassa.
Pikaiset quesadillat nyhtökaurasta
Joskus on hyvä, jos ruoka valmistuu nopeasti. Ja se on vielä tosi herkullista.
Härkis-lasagne täynnä espanjalaisia makuja
Herkkulasagnen lihaton versio!
Munakasleivät
Nämä menisi myös lounaasta, ja miksi ei iltaruuastakin. Tosi hyvä yhdistelmä!
Kasvispihvit
Klassikot!
Pehmeä maa-artisokkakeitto
Tuskaisinta on kuoria ne mukulat, mutta keitto on tosi hyvää!
Härkis Sloppy Joe
Pihvien muokkaaminen on vähän turhan vaativaa (tosin nykyään niitä taidetaan myydä valmiina), mutta maukas, paksu kastike toimii hampurilaisen välissä.
Härkis-punajuuripaistos
Piti tulla pihvejä, tuli paistos. Mutta tosi hyvä sellainen!
Kanttarellilasagne
Syksyruokaa parhaimmillaan.
3 x kasvispizzaperjantai
Mm. munakoiso sopii pizzaan erinomaisesti.
Nachot mustapavuilla
Kukkurainen nacholautanen on perjantaiherkkumme, ja paras versio taitaa syntyä mustapavuista.
Kanttarellirisotto
Onneksi pakastimessa on useampi satsi kanttarelleja, tätä voisin tehdä vaikka heti.
Nyhtäkauraa en ole vielä kokeillut, mutta kvinoasta on tullut suosikkini.
VastaaPoistaMä taas olen kokeillut enemmän nyhtökauraa kuin kvinoaa, mutta pitäisi ehdottomasti jatkaa myös kvinoan parissa! :)
Poista