torstai 27. heinäkuuta 2017

Hellepäivän juoma: minttu-lemonade



Huh hellettä, tai ainakin siellä rajoilla häilymistä. Oulussa on jo toista päivää kivan lämmintä, ja ainakin oma mittarimme näyttää hyvinkin sen maagisen 25 astetta. Viileämpien säiden jälkeen se tuntuu paljolta! 

Lemonade on vanha tuttu Jenkeistä, ja toki saman tyylistä virkistävää juomaa nautitaan monella muullakin suunnalla maailmalla. Jos listalta löytyy vielä mintulla terästettyä versiota, kannattaa sitä tilata aina. Eikä se ole kovin vaikea valmistaa kotonakaan. Oman valinnan mukaan juomasta saa sitä makeampaa tai kirpeämpää mitä haluaa, säätelee vain sokeriliemen ja sitruunan suhdetta. Jääpaloja tarvitaan paljon!

Minttu-lemonade


1dl sokeria
2 dl vettä
n. 6 sitruunaa
vahvaa minttua
jääpaloja
kylmää vettä

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa ja nosta jäähtymään. Kaada sokeriliemi pieneen pulloon ja jäähdytä se kunnolla jääkaapissa. Purista myös sitruunat ja nosta mehu jääkaappiin viilenemään.

Laita lasin pohjalle useampi mintun lehti. Survo niitä rikki esim. pienen puunuijan avulla. Kasaa päälle lasin täydeltä jäitä. Kaada pohjalle sokerilientä ja sitruunamehua ja lisää lopuksi kylmää vettä niin, että lasi täyttyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti