keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Suomi100 ja kuplivan keväinen brunssiSunnuntaina kotimme pihaan ajoi enemmän autoja kuin vielä koskaan, sillä saimme kunnian houstata Oulun ruokabloggaajien perinteistä kevätbrunssia. Olimme yhteistuumin valinneet brunssin teemaksi Suomi100, sillä nyt jos koskaan on ajankohtaista tehdä pöydän täydeltä Suomi-herkkuja. Ja aika täydellisen menun saimmekin aikaan!Tarjolla oli niin perinteisiä ja retroja kuin modernejakin ruokalajeja ja oli kiva huomata, kuinka monenlaiseen Suomi-teema taipui. Pöydästä löytyi perinteinen voileipäkakku (jokaisten juhlien must!), 70-luvun sipulipiirakka, salaatti suomalaisista juustoista, nyhtökaura slidereita, vohveleita mummolan tyyliin, rakkauden torttu, kaksi versiota iki-ihanasta mustikkakukosta sekä suomalaisia juustoja hillojen kera.Eikä parane unohtaa suurta jäätelötestiä, jossa meille maistatettiin sokkona (kuten perinteisiimme kuuluu) kuutta eri sorttia jäätelöä. Eniten hämmennystä aiheuttivat raparperi ja kuusi!Juomapuolella teemaa hipoi alkumaljojen mustikkasiirapista loihdittu väri, muutoin kuohuva oli Freixenetin korunkauniissa pullossa olevaa proseccoa.

Kannattaa muuten kurkata ihana kuvat ja kaunis kirjoitus Kokit ja Potit -Hannelen blogista! 

Kiitoksia myös muille mukana olleille (Muista syödä välillä, Kärähtäneet, Aina nälkä, Pastanjauhantaa, Peruspöperöä ja Kokkeillaan), vieraat tekevät juhlan!


4 kommenttia:

 1. Tulipahan taas syötyä niin, että napa rutisi eikä hetkeen ollut nälkä, mutta parasta päivässä oli tietenkin seura! Kiitos emännälle ja isännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia itsellesi! Heh, me himoittiin jo illalla uusintakierrosta, oli niin kertakaikkisen hyvää! Harmi, että piti tyytyä tavallisiin voileipiin.

   Poista
 2. Oli kyllä niin kiva päästä teille käymään ja brunssi oli tietysti loistava - kuten ollaan totuttu tässä seurassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi, tosi kiva kun pääsit tulemaan välimatkasta huolimatta :) Oli kyllä ihana brunssi!

   Poista