sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Key lime -juustokakku pääsiäiseksi



Floridan-ruokamuistoihin kuuluu olennaisesti key lime pie, jota syödään nimensä mukaisesti erityisesti Florida Keys -saarilla. Key lime on makeampi kuin meillä myytävä limetti, joten kotikokkeja ohjeistetaan usein lisäämään omaan versioonsa reilusti sokeria. Olen aina tehnyt varsinaisen limettipiirakan kondensoidun maidon ja munankeltuaisten avulla, mutta nyt halusin kokeilla samaa makumaailmaa juustokakkuversioon.



Katsoin mallia amerikkalaisista ohjeista, mutta lopulta karsin kaiken lisäsokerin pois, sillä olisi ihme, jos sokeroitu, kondensoitu maito ja valkosuklaa eivät riittäisi makeuttamaan kakkua. Ja riittihän ne! Tuli muuten todella hyvä juustokakku muutenkin, sopii erinomaisesti pääsiäisen aikaan.



Key lime -juustokakku


175 g kaurakeksejä
75 g voita
4 liivatelehteä
145 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
1 rkl limetin kuorta
2 dl limetin mehua (tai vähemmän, jos haluat miedomman makuisen)
2 dl kermaa

2 dl kermaa koristeluun (+sokeria)
muita koristeita

Aja kaurakeksit tasaiseksi muruksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele muruseos tiiviiksi pohjaksi (+ hieman reunoiksi, riippuu vuoan koosta).

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoa muutama minuutti ja lisää sitten kondensoitu maito ja limetin kuoriraaste. Vatkaa muutama kierros. Lisää sitten sulatettu suklaa ja sekoita hyvin.

Kuumenna limetin mehu ja sekoita puristellut liivatelehdet sen joukkoon. Lisää mehuseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin yön yli. Poista seuraavana päivänä irtovuoka ja koristele kermavaahdolla ja muilla haluamillasi koristeilla, esimerkiksi pienillä suklaamunilla. Itse käytin koristelussa pyöreää tyllaa.


8 kommenttia:

  1. No nyt on kevät ja pääsiäinen lautasella! Ihana! Jotain sitruunaista tai limettistä leivonnaista alkaa näin keväällä aina tehdä hirveästi mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin alkaakin, ja leivonnaisten lisäksi myös ruokaa, kuten sitruunarisottoa :) Kiitos Kotiharmi!

      Poista
  2. Onpa ihanan näköinen juustokakku.Ja maku varmaankin ihana;Key Lime piirakkaa tuli aina välillä syötyä Floridassa asuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Limettipiirakka on kyllä mun lemppareita, ja Floridan-lomalla oli ihan pakko valita aina jugurtti- ja muuksikin makuvaihtoehdoksi juurikin key lime :)

      Poista
  3. Harmi, että tämä on vähän vaikea saada uppoamaan Suomi 100 -teemaan. Muuten olisin tilannut kakkua kevätbrunssillemme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavalle brunssille sitten, jos vaikka sopisi teemaan ;)

      Poista
  4. Oih kuinka ihanan kuulloinen resepti ja pääsiäisen näköinen kakku!
    Tuota voi varmasti läpi kesän koristella eri teemoin, niin saa syödä useamminkin kuin kerran vuodessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Tämä on kyllä helposti muunneltavissa eri tilaisuuksiin, varsinkin kesällä sopisi hyvin moneen :)

      Poista