tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kalatacot Key Westin tapaan


Valitsen kalatacoja aina kuin vaan mahdollista. Niiden syöminen tuo tuulahduksen kesäisestä rantafiiliksestä, oli mielessä sitten Key Westin trooppiset kadut tai New Yorkin rento Rockaway Beach. Kala on friteerattu kypsäksi oluella maustetun taikinan avulla ja sitä täydentävät kirpeä limetinmehu ja pientä tulisuutta tuova chilikastike. Avokadoa saa lisäksi pyydettäessä ja retiisit tuovat annokseen kivaa raikkautta. Kesä, kyllä se vielä tulee!



Kalatacot


200 g siikaa
suolaa
1,5 dl jauhoja
mustapippuria
0,5 tl suolaa
1,5 dl olutta
öljyä paistamiseen

maissitortillalettuja
tomaatti-sipuli-korianterisalsaa
avokadoa
ranskankermaa
retiisejä
chilikastiketta
limetin lohkoja

Valmista ensin frittitaikina ja sen tekeytymisen ajan pilko lisukkeet. Sekoita taikinaa varten jauhot ja pippuri ja suola. Lisää olut ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa siika neljään pitkulaiseen osaan.

Lämmitä muutaman sentin verran paistoöljyä paksupohjaisessa kasarissa. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Dippaa kalat taikinassa ja nosta ne öljyyn kypsymään. Käännä kalat välillä. Kypsymiseen menee aikaa noin 6 minuuttia.

Lämmitä maissitortillaletut haluamallasi tavalla ja täytä tacot. Jos syöt loput seuraavana päivänä, laita kalat uuniin lämpenemään, niin ne rapeutuvat uudelleen.





6 kommenttia:

  1. Oi nam , täytyypä kokeilla tätä vappuna!

    VastaaPoista
  2. Minä en ole koskaan älynnyt yhdistää kalaa ja tacoja, mutta vaikuttaa hyvältä combolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalatacoja ei ole kyllä läheskään joka paikassa tarjolla, ja olen tainnut syödä niitä lähinnä Jenkeissä :)

      Poista
  3. Näyttää älyttömän hyvälle! Meillä on nyt pari kertaa tehty kalatacoja, kun jossain vaiheessa tajusin, että sellaisiakin voi tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tacoissa ajautuu helposti aina samoille urille, vaikka vaihtoehtoja olisi vaikka kuinka! Kala on aika hyvä sellainen :)

      Poista