Valitsen kalatacoja aina kuin vaan mahdollista. Niiden syöminen tuo tuulahduksen kesäisestä rantafiiliksestä, oli mielessä sitten Key Westin trooppiset kadut tai New Yorkin rento Rockaway Beach. Kala on friteerattu kypsäksi oluella maustetun taikinan avulla ja sitä täydentävät kirpeä limetinmehu ja pientä tulisuutta tuova chilikastike. Avokadoa saa lisäksi pyydettäessä ja retiisit tuovat annokseen kivaa raikkautta. Kesä, kyllä se vielä tulee!
Kalatacot
200 g siikaa
suolaa
1,5 dl jauhoja
mustapippuria
0,5 tl suolaa
1,5 dl olutta
öljyä paistamiseen
maissitortillalettuja
tomaatti-sipuli-korianterisalsaa
avokadoa
ranskankermaa
retiisejä
chilikastiketta
limetin lohkoja
Valmista ensin frittitaikina ja sen tekeytymisen ajan pilko lisukkeet. Sekoita taikinaa varten jauhot ja pippuri ja suola. Lisää olut ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa siika neljään pitkulaiseen osaan.
Lämmitä muutaman sentin verran paistoöljyä paksupohjaisessa kasarissa. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Dippaa kalat taikinassa ja nosta ne öljyyn kypsymään. Käännä kalat välillä. Kypsymiseen menee aikaa noin 6 minuuttia.
Lämmitä maissitortillaletut haluamallasi tavalla ja täytä tacot. Jos syöt loput seuraavana päivänä, laita kalat uuniin lämpenemään, niin ne rapeutuvat uudelleen.
Oi nam , täytyypä kokeilla tätä vappuna!
VastaaPoistaTää oliskin just hyvää vappuruokaa! :)
PoistaMinä en ole koskaan älynnyt yhdistää kalaa ja tacoja, mutta vaikuttaa hyvältä combolta!
VastaaPoistaKalatacoja ei ole kyllä läheskään joka paikassa tarjolla, ja olen tainnut syödä niitä lähinnä Jenkeissä :)
PoistaNäyttää älyttömän hyvälle! Meillä on nyt pari kertaa tehty kalatacoja, kun jossain vaiheessa tajusin, että sellaisiakin voi tehdä :)
VastaaPoistaKiitos! Tacoissa ajautuu helposti aina samoille urille, vaikka vaihtoehtoja olisi vaikka kuinka! Kala on aika hyvä sellainen :)
Poista