maanantai 9. tammikuuta 2017

Välimeren kana


Tämä kanaruoka on ollut meillä pieninä muunnoksina arkiruokana jo vuosia. Se on tuhtia ja täynnä makua, eikä sen eteen tarvitse nähdä hirveästi vaivaa. Kauniin oranssi väri tulee valmiista tomaatti-paprikapestosta. Joskus on kiva oikaista, varsinkin arkena. Lisukkeena voi tarjoilla vaikkapa rosmariiniperunoita tai riisiä, sekä ison kulhollisen raikasta salaattia.

Välimeren kana


500 g kanafileitä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuohukermaa
1 kanafondikuppi
1/2 prk tomaatti-paparikapestoa (Pirkka)
200 g pehmeää fetajuustoa (Apetina)
timjamin oksia
aurinkokuivattua tomaattia

Leikkaa kanafileet kahteen palaan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla voita ja ruskista fileet nopeasti molemmin puolin. Nosta uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Lisää pannulle voita ja kuullota sipuleja. Lisää kuohukerma, kanafondi, pesto ja fetajuusto. Voit jättää hieman fetajuustoa koristelua varten. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen 5 minuuttia ja kaada se kanojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min. Koristele timjamilla, fetajuustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.



4 kommenttia:

  1. Nam! Tälläiset ohjeet ovat siitä kivoja, että eivät vaadi sitä aktiivista valmistusta niin kovin paljoa.
    Etenkin arkena ihan huippuja. Menee testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Nanne! Ajattelin tehdä tätä itsekin viikonloppuna, kun tulee vieraita. Sitten voikin keskittyä johonkin muuhun, kun ruoka on näin helppo :) Ja jos käyttää vaikkapa pienempiä kanasuikaleita, niin koko homma valmistuu pannulla. Paitsi tietty jos perunat tekee kuitenkin uunissa, niin sitten on sama kypsentää tääkin loppuun siellä :)

      Poista
  2. Testasin tätä viime viikonloppuna, ja olipas hyvää! Kiitos ohjeesta! Helppo oli tehdä ja maistui niin aikuisille kuin lapsillekin!
    Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia, kiva kuulla! Tämä on kyllä usein sellainen helppo ja varma ruoka :)

      Poista