tiistai 17. tammikuuta 2017

Härkis-lasagne täynnä espanjalaisia makuja


Härkis oli tässä keittiössä ehkä viime vuoden isoin hitti. Siitä tehtiin monia eri ruokia, ja niistä viimeisin oli lasagne. Sen innoittajana toimi espanjalaisia makuja henkivä chorizo-lasagne, mikä näkyy mm. mausteissa, punaviinissä ja manchego-juustossa. Mausteita olisi voinut olla jopa hieman reippaammin, joten näitä määriä kannattaa suurentaa halutessaan.


Härkis-lasagne espanjalaisittain


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 timjamin oksaa
2 rkl voita
1 tl savupaprikajauhetta (pimenton)
0,5 tl jauhettuja korianterin siemeniä
0,5 tl chiliä
0,5 tl aniksen siemeniä
1 tl suolaa
1,5 tl sokeria
1 dl punaviiniä
2 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
kourallinen basilikan lehtiä
1 rs Härkistä

50 g voita
0,5 dl jauhoja
5 dl täysmaitoa
100 g manchegoa raastettuna
0,5 tl suolaa
mustapippuria

12 lasagnelevyä
3 isoa tomaattia siivutettuina
basilikaa
50 g manchegoa raastettuna

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kasaa mausteet, suola ja sokeri pieneen kippoon. Kuumenna pannulla voi ja kuullota siinä timjamia ja sipuleita muutama minuutti. Lisää mausteet ja pyörittele hetki. Lisää viini ja anna porista muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska ja -pyree ja anna kiehua hiljalleen n. 15 min. Lisää basilika ja Härkis ja sekoita hyvin. Jos Härkis on kovin isoina paloina, niitä kannattaa pieniä hieman. 

Tee seuraavaksi juustokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää jauhot. Kääntele noin minuutin ajan ja lisää sitten täysmaito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen. Viimeiset 2,5 dl voi lisätä kerralla. Anna kiehua pienen hetken ja lisää sitten juusto, suola ja mustapippuri. Anna juuston sulaa ja ota kastike sitten pois levyltä.

Kaada uunivuoan pohjalle hieman Härkis-kastiketta. Lisää sitten kerros lasagnelevyjä, Härkis-kastiketta, tomaatteja ja juustokastiketta. Toista 1-2 kertaa. Voit jäättää päällimmäiseksi joko lasagnelevyjä tai kastiketta. Lisää vielä sen päälle tomaatteja, basilikaa ja juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.



4 kommenttia:

  1. Hei vaan, reseptisi näyttää vallan herkulliselta, mutta voisitko neuvoa asiaan vihkiytymätöntä, sillä asun muilla mailla. Kyse on siis härkäpavusta eikö niin, mutta paljonko on 1 rs Härkistä? Grammamäärät olisivat mukavia näin ulkosuomalaisen näkökulmasta! Tykkään blogistasi, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista, onpa hauska kuulla, että blogiani luetaan ulkomaillakin :) Härkis on härkäpapuvalmiste, jossa on härkäpapujen (n. 50%) lisäksi myös mm. herneproteiinia ja sitä käytetään paistetun jauhelihan tavoin. Rasian koko on näköjään 250 g. Täältä löytyy lisätietoa http://versofood.fi/fi/tuotteet/harkis-original.

      Poista
    2. Kiitos, kurkkasin linkkiäkin... mielenkiintoinen tuote. Pitänee tuoda yksi matkalaukussa tänne ihan vaan mielenkiinnosta seuraavalla kotimaan lomalla. Olen aika varma, että monelle meistä, jotka on ajauduttu asumaan kaukana kotoa, suomalaiset blogit tuovat virkistäviä makumuistoja ja ties mitä nostalgista tunnetta... Itse luen toki muitakin, mutta suomalainen ruoka on erilaista ja sitä erilaisuutta kaipaan. Kiitos vielä kerran!

      Poista
    3. Härkis oli viime syksyn uutuustuote, ehkäpä sitä myydään jossain vaiheessa Suomen ulkopuolellakin :) Mutta siihen asti voi tosiaan hamstrata jonkun paketin mukaan, kun käy kotipuolessa. Tosi kiva kyllä, jos voi tuoda ruokamuistoja sinne kauas. Vaikka olenkin todella kiinnostunut eri maiden ruuista, huomaan kaipaavani suomalaista ruokaa jo muutaman kuukauden ulkomailla olon jälkeen, joskus jopa parin viikon lomalla :) Hyvää viikonloppua!

      Poista