keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Rocky Road Brownies -palat juhliin


Hot dog -teemaisissa grillijuhlissa (jotka pidettiin 100% sisätiloissa sään vuoksi) piti olla myös jotain pientä makeaa tarjolla, joten tein kevyitä melonivartaita ja överimakeita brownies-paloja. Makeus ei kuitenkaan ollut haitaksi, sillä leikkasin palat pieniksi kuutioiksi ja koristelin mansikalla, joten samalla puraisulla sai myös jotain raikasta. Cocktailtikkujen ansiosta browniet oli helppo syödä, suosittelen juhliin ja buffapöytiin.


Rocky Road Brownies


Sulata vesihauteessa 150g tummaa suklaata (esim. Fazerin, ei mitään hirveän tummaa siis). Vatkaa 200g pehmeää voita, 2,5dl sokeria ja 1tl vaniljasokeria vaahdoksi. Vatkaa mukaan 5 munaa yksitellen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.

Lisää 3/4dl tummaa kaakaojauhetta sekä 1,75 dl vehnäjauhoja. Sekoita taikinaan vielä 1,5dl minikokoisia vaahtokarkkeja. Vuoraa pienehkö suorakulmainen uunivuoka (n. 20 x 30) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele päälle n. 3/4dl rouhittuja pähkinöitä (minulla pekaani) ja kaada muutama ruokalusikallinen paksua kinuskikastiketta (esim. Hesburger). Rouhi 50g tummaa suklaata karkeiksi paloiksi ja lisää päälle. Paista 175-asteisessa uunisssa n. 35min. Voit lisätä paistamisen lopussa päälle vielä minivaahtokarkkeja koristeeksi.

Jäähdytä brownie ja nosta jääkaappiin yön yli. Leikkaa seuraavana päivänä pieniksi paloiksi ja varaa jokaiselle palalle puolikas tai kokonainen mansikka

2 kommenttia:

  1. Oi, tuota olis pakko tehä, näyttää niin hyvälle.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista