tiistai 19. heinäkuuta 2016

Jäätelöä ilman jäätelökonettaOmistan jäätelökoneen (tai itseasiassa jäätelölisäosan Kitchen Aidiin), joten en ole ollut kovin kiinnostunut jäätelöohjeista, joihin ei tarvita konetta pyörittämään massaa. Näitä ohjeita on kuitenkin tullut viime aikoina vastaan paljonkin ja niiden juju on se, että massassa käytetään kondensoitua maitoa, joka ei kiteydy jäätyessään, vaikka massaa ei vatkata ja sekoiteta välillä. Helppoa siis, eikä vaadi mitään erikoislaitteita.Tämän hetken tilanne on se, että jäätelökulhoni ei mahdu pakastimeen. Eikä se tule mahtumaan sinne tulevaisuudessakaan, sillä nykyisen kotimme pakastimet ovat kokoa pieni. Jäätelöä ei ole tullut tehtyä koko kesänä, sillä kulhon jäähdyttäminen vaatisi yhden pakastelokerollisen syömistä tilan saamiseksi. Onneksi mieleen muistui, että jäätelöä voi tosiaan tehdä ilman konettakin.

Minulla oli purkillinen suklaalla maustettua kondensoitua maitoa sekä toinen ihan tavallinen. Päätin tehdä rocky road -henkistä suklaajäätelöä sekä tuoreilla vadelmilla ja kaurakekseillä maustettua jäätelöä. Molemmista tuli hyviä ja onnistuneita, tosin vadelma-kaurakeksistä ihan supermakeaa. Suklaajäätelö oli vaahtokarkeista ja suklaapaloista huolimatta vähemmän makeaa.


Rocky Road -suklaajäätelö


Kaada suklaalla maustettu kondensoitu maito (n. 390g) kulhoon ja lisää 3dl kuohukermaa. Vatkaa seosta niin pitkään, kunnes se paksuuntuu. Rouhi suklaata (muutaman palan verran, halutessasi enemmänkin) keskikokoisiksi paloiksi.

Kaada 1/3 jäätelömassasta pakastamisen kestävään, ilmatiiviiseen rasiaan. Ripottele päälle 1/3 suklaasta ja kourallinen minivaahtokarkkeja. Lisää 1/3 jäätelömassaa ja laita taas suklaata ja vaahtokarkkeja päälle. Toista vielä kolmannen kerran. Sulje kansi tiiviisti ja pakasta. Halutessasi voit laittaa jäätelöön myös pähkinöitä ja/tai toffeemuruja.


Vadelma-kaurakeksijäätelö


Kaada kondensoitu maito (n. 390g) ja 3dl kuohukermaa kulhoon ja vatkaa seosta niin pitkään, kunnes se paksuuntuu. Kaada 1/3 jäätelömassasta pakastamisen kestävään, ilmatiiviiseen rasiaan. Lisää päälle 1/2dl vadelmia ja murustele muutama kaurakeksi. Toista kaksi kertaa. Sulje kansi tiiviisti ja pakasta.

Jäätelöt ovat kovahkoja pakkasesta otettaessa, mutta pehmenevät nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti