keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Punajuurikeitto, kaunis ja pehmeä!



Tiedättekö mikä on ehkä helppotekoisin, mutta huumaavan kaunis ruoka? No punajuurikeitto tietenkin. Ei vaadi sorminäppäryyttä (tosin hieman sitkeyttä, että jaksaa pilkkoa kaiken), ei osaamista eikä kikkailua, mutta lopputulos saa hymyilemään välittömästi. Mieletön väri! Sopii niin hyvin talven keskelle.

Punajuurikeitto


Kuori ja paloittele noin 1cm kuutioiksi 400-500g punajuuria. Kuori 3 perunaa ja lohko muutamaan osaan. Pilko 1 sipuli ja 1 yksikyntinen valkosipuli.

Kuumenna kattilassa 25g voita ja kuullota kasviksia miedolla lämmöllä n. 10min. Laita kattilaan myös muutama oksa tuoretta timjamia. Lisää 7dl kasvis/kana/lihalientä ja 1tl rosmariinia ja anna kiehua hiljalleen 30-40min, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää 150g pehmeää vuohenjuustoa ja pyöräytä vielä muutama kierros. Mausta keitto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää vettä tarvittaessa.

2 kommenttia: