Tämä ruoka syntyi lähinnä siitä, mitä jääkaappiin ja pakastimeen oli kertynyt viime aikoina. Tuli vahingossa tosi hyvää. Sellaista miedon makuista perusruokaa, mutta toimi hyvin riisin kera (jossa olin sekoittanut punaista ja valkoista riisiä, suosittelen). Kaiken ei aina tarvitsekaan tihkua chiliä, vaikka sekin sopisi tähän ihan hyvin.
Olin kypsentänyt kastiketta varten kokonaisen kanan keittämällä. Olen viime aikoina suosinut keittämistä paistamisen sijaan, sillä mielestäni kana kypsenee tasaisemmin, eikä raakoja sopukoita tarvitse kytätä. Kokonaisesta kanasta saa tehtyä joko useamman ruokalajin tai sitten yhden todella riittoisan, kuten tässä tomaattikastikkeen tapauksessa.
Kanaa yrttisessä tomaattikastikkeessa
Valmista tomaattikastike: Pilko 1 sipuli, 1 yksikyntinen valkosipuli ja 2 porkkanaa. Laita kattilaan 2rkl oliiviöljyä ja kuullota sipuleita ja porkkanoita keskilämmöllä n. 5min. Lisää 1prk tomaattimurskaa, 2dl kanalientä, 3rkl punaista pestoa sekä 0,5-1tl oreganoa ja rosmariinia. Anna kiehua hiljalleen n. 20min.
Lisää kastikkeeseen kourallinen rukolaa sekä 100g chilituorejuustoa. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää suolaa maun mukaan. Leikkaa kypsennetty kana kuutioiksi, lisää kastikkeeseen ja kuumenna.
Vahinkohyvät on kivoja ylläreitä :) Pitäisi useammin keittää kanaa, kun siitä tulee niin mehukasta.
VastaaPoistaKyllä, nimenomaan mehukasta! Paistaessa tulee helposti kuivaa, ellei sitten marinoi kanaa pienesti jauhojen kera :)
Poista