keskiviikko 19. elokuuta 2015

Amerikkalaiset mustikka-valkosuklaamuffinit



Elokuussa leivotaan varmasti jokaisessa keittiössä mustikkapiirakkaa ja -muffineita. Pitäähän niitä tehdä ainakin kerran vuodessa. Ja perinteistä mustikkakukkoa eli rättänää toki myös! Tällä kertaa muffinit saivat amerikkalaishenkisen muhkean muodon sekä valkosuklaahippuja täydentämään makunautintoa. Kävi kaupaksi kahvipöydässä!

Amerikkalaiset mustikka-valkosuklaamuffinit


Sekoita kulhossa 3dl jauhoja, 1tl leivinjauhetta, 0,5tl soodaa ja 0,5tl suolaa. Sekoita toisessa kulhossa  1dl sokeria, 50g sulatettua voita, 1tl vaniljasokeria, 1 muna ja 150g ranskankermaa. Sekoita jauhoseos kosteiden aineiden joukkoon. Sekoita kolmannessa astiassa 2dl mustikoita sekä 1rkl vehnäjauhoja ja paloittele 50g valkosuklaata. Sekoita mustikat ja valkosuklaa varovaisesti taikinaan.

Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat (tästä määrästä tulee 7-8 isoa muffinia). Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25min. Kokeile tikulla, ovatko muffinit kypsiä.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulta! Mun pitää kokeilla. En ole täällä törmännyt ihan tällaisiin muffinseihin, joten nyt on korkea aika. Millä korvaisit ranskankerman? (Ei ole oikein kaupoissa saatavilla ja jos on niin maksaa mansikoita.) Voisiko jogurtti tai jogurtti-kermasekoitus toimia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, ovat kivan rouheita pinnalta ja pehmeitä sisältä :) Ranskankerman voi varmasti ihan hyvin korvata jugurtilla, sillä mä ainakin lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan.

      Poista
  2. Onpas mehevän näköisiä. :) Nyt on kyllä nii-in mustikkamuffiniaika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meheviä olivat kyllä! Mitähän sitä sitten tekis mustikoista, ehkä muutaman smoothien välistä :)

      Poista