sunnuntai 16. elokuuta 2015

Hot Dog -kastike ja nopea grilliperjantai



Joskus grillaaminen tuntuu hieman vaivalloiselle. Sen lisäksi, että ruoka pitää paloitella ja marinoida jne. pitää grilli vielä putsata jälkeenpäin tai mielellään jo ennen kuin alkaa syömään. Mutta, on olemassa ainakin yksi ruoka, missä grilli pysyy lähes puhtaana ja jonka eteen ei tarvitse tehdä kovin suuria valmisteluja. Tai jos haluaa, niin valmistelut voi tehdä jo edellisenä iltana ja sitten kun tulee töistä pöhäyttää vaan grillin tulille.

Hodarit on mielestäni yksi parhaista einesruuista. Jos siihen kylkeen tekee oman tuorekurkkusalaatin ja kastikkeen ketsuppia korvaamaan, tuskin edes huomaa syövänsä puoliksi valmisruokaa. Tykkään lähikaupastamme (K-market Ritaharju) monestakin syystä, mutta yksi niistä on se, että tarjolla on luomu- ja lähiruokavaihtoehtoja. Bongasin jo keväällä lähileipomon (Kuivaksen Leipomo) todella pehmeän näköiset hodarisämpylät ja aloin odottamaan sopivaa hetkeä helpolle grilliruualle.

Sellainen tuli eteen perjantaina ja innoittajana toimi Atrialta testiin saadut uutuustuotteet, joista yksi oli kuoreton iso nakki. Siis juuri sopiva hodareihin! Kipaisin lähikaupasta ne ihanat hodarisämpylät, tein pikaversion tuorekurkkusalaatista ja keittelin hetkessä kastikkeen. Sitten vielä majoneesia ja amerikkalaista sinappia, niin kylläpä oli herkut! Aina ei tarvitse hifistellä.



Kastike hodareille


Sekoita kattilassa 140g tomaattipyreetä, 2dl Dr Pepperiä, 0,5tl valkosipulijauhetta, 0,5tl savupaprikajauhetta ja kunnon rouhaisu mustapippuria. Kuumenna seosta ja anna kiehua hiljalleen noin 15min. Mausta kastike 1rkl worcesterkatsikkeella ja srirachalla maun mukaan. Lisää vielä ripaus suolaa. Itse lisäsin vielä 2-3rkl ketsuppia, mutta se ei ole välttämätöntä. Käytä hodareihin lämpimänä.

2 kommenttia:

  1. Iskipä hodarinhimo :) Ja tuo tuorekurkkusalaatti kuulostaa ihanalta! Grillin putsaaminen ei ole suosikkihommia täälläkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorekurkkusalaatti on kyllä hyvä lisä, tekee hodareista paljon raikkaamman makuisia :) Onneksi meillä mies putsaa aina grillin, kun minä laitan ruuan muuten. Mutta silti se hidastaa syömisen aloittamista!

      Poista