torstai 23. huhtikuuta 2015

Vuohenjuusto-sieniraviolit salvia-voikastikkeessaTämä oli melkeinpä pikaruokaa, sillä käytin pois wonton-taikinalevyjä, joista olin tehnyt aikaisemmin dumplingseja (niistä lisää myöhemmin). Inspiraation lähteenä toimi viime kesän Italia ja Cremonassa syöty pasta-annos, tosin sienet olivat  oma lisä. Vuohenjuuston, sienien ja salvia-voikastikkeen yhdistelmä lienee kuitenkin aika yleinen ja ainakin todella herkullinen kombo. 

Postauksen ideana ei ole niinkään ohjeistaa raviolien tekemiseen, vaan inspiroida käyttämään tähteeksi jääneitä raaka-aineita täysin toisenlaisen keittiön ruoka-annokseen. Onnistui vallan hyvin!


Vuohenjuusto-sieniraviolit salvia-voikastikkeessaKuumenna pannulla nokare voita. Paista 1dl halumiasi sieniä (pilkottuja) muutaman minuutin ajan. Ota pannu pois levyltä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon 100-150g vuohenjuustoa pieninä paloina.

Levittele wonton-levyt leivinlaudalle (minulla oli näitä puoli pakettia eli arvion mukaan noin 16kpl). Sivele 1-2 levyä kerrallaan vedellä (reunat) ja lisää täytettä keskelle. Käännä levy kiinni kulmittain ja painele saumat. 

Valmista salvia-voikastike. Kuumenna pannulla 3rkl voita ja lisää 5 salvianlehteä. Anna kuplia muutaman minuutin ajan ja lisää sitten 1/2dl valkoviiniä. Anna kastikkeen poreilla noin viisi minuuttia, että se paksunee hieman.

Keitä raviolit suolavedessä muutaman minuutin ajan, nosta lautaselle ja valele kastiketta päälle. Käytä lisäksi halutessasi parmesanjuustoa (itse unohdin, eikä haitannut yhtään).

4 kommenttia:

 1. Nami, varmasti herkullisia. Minullakin on suunnitelmassa sieniraviolien värkkäys viikonloppuna, pitäisi pikkuhiljaa käyttää loppuun tuo viime syksynä kerätty sienivarasto. Mietin tuossa juuri kastikevaihtoehtoja, salviavoikastike voisikin olla varteenotettava vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama urakka minullakin edessä, vielä olisi sieniä käyttämättä! Samoin marjoja :) Niitä tulee kaikkia säästeltyä ja sitten niitä onkin kaikki paikat täynnä!

   Poista
 2. Eilen kun väänsin korvasieniravioleille pastataikinaa ilman pastakonetta, olisin epäilemättä ollut kiitollinen, jos joku olisi jossain vaiheessa aiemmin vinkannut minulle wonton-taikinalevyistä. Että kiitos vaan tästä myöhästyneestä vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ole hyvä vaan! Näitä arkielämää helpottavia vinkkejä aina tarvitaan :) Minä en ole koskaan tehnyt pastataikinaa itse, se homma on täysin valloittamatta!

   Poista