torstai 26. maaliskuuta 2015

Banaanipannukakku, tai ainakin melkein



Aina ei mene kuin tiedätte kyllä missä. Ja perimmäinen ongelma on se, että pannukakkuja valmistetaan tätä nykyä vain kahdesta raaka-aineesta: banaanista ja kananmunista. Ja koska kaikkia trendejä pitää kokeilla (ja koska pöydällä lojui ylikypsä banaani), pyöräytin minäkin yhden pannarin. Niin, ja vain yhden, koska hulluuksissani sain idean tehdä yhden ison. Tiedoksi vaan, että kääntämisvaiheessa yksi iso pannari muuttuu helposti epämääräiseksi kasaksi pienempiä palasia.

Yleisesti tiedetystä ohjeesta (1 banaani, 2 kananmunaa) poiketen minulla oli 1 pieni banaani ja 1 kananmuna. Lisäksi heitin joukkoon 1,5rkl mantelijauhoa, mikä ei olisi missään määrin välttämätöntä. Maustamista vaniljallasokerilla kannattaa harkita, sillä pannareista tulee melkoisen makeita muutenkin. Ehkä liian makeita omaan makuuni, sillä tykkään, että päälle voi lurauttaa vaahterasiirappia.

Banaanipannarit

Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi 1 iso banaani ja 2 kananmunaa (tai yhden hengen annokseen pieni/puolikas banaani ja 1 kananmuna). Lisää ruokalusikallinen tai kaksi mantelijauhoa tai voit jättää poiskin. Mausta hieman vaniljapulverilla/sokerilla halutessasi.

Kuumenna pannulla öljyä tai nokare voita. Paista pannarit keskilämmöllä ja mieluiten lettupannussa. Tarjoile raikkaiden marjojen kera tai vaikkapa maustamattoman jugurtin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ehkä sua lohduttaa tieto, että ei ne pienetkään banaaniletut kasassa pysy. :)
    Mutta eri herkullisen näköinen annos, kasanakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli ehdottomasti lohduttavaa! Ja eipä se tosiaan makua haittaa, vaikka hieman ulkonäkö meneekin :)

      Poista