maanantai 23. maaliskuuta 2015

Arkiruokien parhaimmistoa: paistetut nuudelit



Meillä ei olla viime aikoina kovin juhlavia ruokia kokkailtu, mutta eipä näiden arkiruokiemme maussa ole ainakaan ollut valittamista. Paistettu riisi ja paistetut nuudelit ovat työpäivän jälkeen nälkäisen pelastus ja kyllä siinä sielukin saa ravintoa, kun höysteenä on vihreitä yrttejä, punaista chiliä, limettiä, pähkinöitä... Kaikki nämä tekevät annoksesta astetta pirteämmän ja monta astetta maukkaamman. Ihan parhaita arkiruokia, ja samoin myös hävikkiruokia!

Paistetut nuudelit


Liota lasinuudeleita puolisen tuntia kylmässä vedessä. Valmistele sillä aikaa annoksen muut osat: kuutioi tofu/eilisen päivän kana/liha tai sulata katkarapuja, hienonna valkosipulia ja pilko kevätsipulia ja vaikkapa lehtikaalta (tai kiinankaalta). Maustamatonta tofua kannattaa marinoida hieman, itse käytin tällä kertaa yksinkertaisesti suolaa, sokeria ja miriniä.

Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota valkosipuleita. Lisää kaalit ym. kasvikset ja kypsennä muutama minuutti. Lisää tofut ja odota että ne lämpenevät. Lisää valutetut lasinuudelit ja mausta hieman soijakastikkeella (lisää tarvittaessa tilkka öljyä, nuudelit eivät saa olla ihan kuivia). Kaada joukkoon 1-2 kevyesti vatkattua kananmunaa ja paista muutama minuutti sekoitellen.

Tarjoile annos tuoreiden yrttien, tuoreen chilin, srirachakastikkeen, limettien ja/tai vaikkapa rouhittujen pähkinöiden kera.

3 kommenttia:

  1. Kyllä! On kyllä meikäläisenkin suosikki, koska tulee helposti niin hyvää! Yhteen aikaan olin ihan rakastunut Ketjap Manis -soijaan. Voisi kyllä taas laittaa paistetut nuudelit tulille, kun joskus tästä dieetistä selviän. :) Ja minustakin paistetut nuudelit aina kaipaavat sen kananmunan sinne sekaan. Lurps! Nyt tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ketjap Manista tuli itsekin tuotua Indonesiasta viime syksynä muutama pullo, onneksi sitä on vielä :) Ja kananmuna on kyllä pakko laittaa, se tuo jotenkin hauskasti makua, vaikka sitä on niin vähän. Laitoin tuohon muuten vielä Srirachaa päälle, sekin on aika ehdoton :)

      Poista
  2. Sitäpä vielä pitääkin kokeilla noihin, kun seuraavan kerran tekee!

    VastaaPoista