tiistai 27. tammikuuta 2015

Aasialaiset ribsit ja kaalisalaatti



Viikonloppuna yhdistimme ruokailussa pari viime vuoden suosituinta ruokasuuntaustamme: Aasian ja Jenkkilän. Yritimme Singaporessa tilata kahtena eri päivänä ribsejä kiinalaisten valtaamassa hawker centerissä, mutta ne olivat aina loppu. Muut lihat maistuivat meille kyllä yhtä hyvin ja aika perinteisesti valintamme oli hieman makea ja tahmeapintainen possu, karamellisoitunut siis. 

Aasialaiset ribsit

Sekoita kastikeainekset kattilassa: 2 limetin mehu, 1rkl inkivääriä raastettuna, 1rkl valkosipulia raastettuna, 4rkl (ruskeaa) sokeria, 4rkl soijakastiketta, 2rkl öljyä ja maun mukaan sambal oelekia tai muuta chililtahnaa (itse taisin laittaa 0,5rkl). Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan, niin että sokeri sulaa.

Leikkaa kaksi riviä ribsejä pienemmiksi noin 3 luun annospaloiksi ja laita uunivuokaan. Sivele pinnalle kastiketta ja paista 175-asteisessa uunissa yhteensä noin kaksi tuntia. Käätele paloja ja sivele kastikkeella aina 20-30min välein.

Raikas kaalisalaatti

Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa: 1 limetin mehu, 1rkl öljyä, 2rkl makeaa chilikastiketta ja pieni ripaus suolaa. Leikkaa pieni pala valkokaalta ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa myös suikaleiksi. Sekoita porkkana, kaali ja kastike.

Silppua pieni nippu korianteria ja sekoita salaattiin. Anna tekeytyä jääkaapissa ja sekoita välillä. Paahda muutama ruokalusikallinen seesaminsiemeniä ja sekoita salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti