torstai 20. marraskuuta 2014

Mie Goreng ja Chicken Sate


Balilla syömämme herkulliset kanavartaat ja aina toimiva paistetut nuudelit eli mie goreng oli pakko saada lautaselle myös kotikeittiössä. Ja voi, kyllä olikin hyvä illallinen kasassa! Onnekseni hamstrasin paikallisesta kaupasta purkin jos toisenkin niin chilitahnoja (sambal asli) kuin indonesialaista makeaa soijakastiketta (kecap manis). Näillä eväillä herkutellaan vielä pitkään!

Chicken Sate

Tee ensin kastike: sekoita 2rkl ruskeaa sokeria, 1,5rkl soijaa, 1 limetin mehu, 3rkl pähkinävoita (notkista ensin hieman), 0,5tl valkosipulijauhetta ja 0,5tl inkiväärijauhetta. Sekoita kastiketta lusikalla sinnikkäästi, vaikka se näyttääkin aluksi sille, että ainekset eivät sulaudu toisiinsa. Lisää lopuksi hieman vettä kastikkeen notkistamiseksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Vartaiden marinadi: raasta yksi yksikyntinen valkosipuli. Sekoita valkosipuliraaste ja 1,5rkl seesamöljyä, 1,5rl ruskeaa sokeria, 0,5tl inkivääriä (jauhetta), 3rkl soijaa ja maun mukaan chilijauhetta. Leikkaa kolme kanafilettä kuutioiksi ja laita marinadiin tekeytymään noin tunniksi.

Töki kanapalat varrastikkuihin ja nosta uunivuokaan joka toinen toisinpäin (kaikki saavat paremmin väriä). Sivele pintaan vielä marinadia, jos sitä on jäänyt astian pohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on hieman ruskistunut ja kana on sisältä kypsää. Nosta tarjoiluastiaan ja valuta hieman kastiketta päälle.



Mie Goreng

Pilko kaksi banaanisalottisipulia, puolikas yksikyntinen valkosipuli ja pieni pala kaalia. Kuumenna kattilassa vettä ja kypsennä kaksi annosta munanuudeleita noin minuutin ajan. Valuta nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä. 

Sekoita kananmuna ja 1rkl vettä. Lämmitä wokkipannulla luraus seesamöljyä ja kuullota sipuleita ja kaalisuikaleita. Nosta nuudelit pannulle ja mausta 1rkl kecap manista (tai muuta makeahkoa soijaa), 1rkl tavallista soijaa ja 1rkl chilitahnaa, kuten sambal asli.

Kääntele nuudeleita hetki ja lisää kananmunaseos. Kääntele vielä niin pitkään kunnes kananmuna on hyytynyt nuudeleiden sekaan tasaisesti. Koristele punaisella chilillä ja korianterilla.


2 kommenttia:

  1. NAM mie goreng <3 paras paistettu nuudeli. eikä noi vartaatkaa pöllömmiltä kuulosta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vartaista tuli kotikeittiössäkin uskomattoman hyviä, vaikkei hiiligrilliä löydykään tähän hätään ;)

      Poista