tiistai 11. marraskuuta 2014

Kuhaa intialaisittain leivän välissä


Söin Oulun ensimmäisessä nepalilaisessa ravintolassa (erinomainen Sauraha) kerran lounaaksi kala masalaa. Se oli niin hyvää, että en muista vähään aikaan syöneeni yhtä herkullista lounasta. Ja tietty ne kaikki leivät ja lisäkastikkeet kruunasi kaiken. Yritin kotioloissa matkia annosta parhaani mukaan, tosin riisin sijaan iskin kalan leivän väliin. Kalan lisäksi pitan väliin tuli raita-kastiketta, josta tein normaalia hieman makeamman version.

Kuhaa intialaisittain

Sekoita mausteseos: 1tl savupaprikaa, 0,5tl jauhettua korianteria, 0,5tl jeeraa, 0,5tl kanelia, 1/4tl cayennepippuria, 0,5tl inkivääriä, 0,5tl mustia sinapinsiemeniä ja 1,5rkl ruskeaa sokeria. Leikkaa rasiallinen kirsikkatomaatteja ja 1-2 banaanisalottisipulia pieniksi paloiksi. Raasta yksi yksikyntinen valkosipuli.

Kaada mausteseos, tomaatit ja sipulit uunipataan. Purista joukkoon yhden appelsiinin mehut ja sekoita. Leikkaa yksi kuhafile annospaloiksi, ripottele suolaa pintaan ja laita pataan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 40min. Halkaise leipä ja täytä tomaattikastikkeisella kalalla, makeahkolla raita-kastikkeella, silputulla lehtipersiljalla ja rouhitulla cashew-pähkinällä.

6 kommenttia:

  1. Tämän täytyy olla hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Mun on nyt pakko myöntää, että heikkouteni on kaikki täytetyt lämpimät leivät. Oli sitten kyse pitasta tai burgerista olen aina vesi kielellä. Ne soosit ja kaikki mitä sinne väliin voi laittaa, lähi-idän makuja, intian ja nepalin makuja, amerikkalaisia makuja - aaah, mä en kestä, nyt iski hirvee himo tähän sun ohjeeseen! Pakko kai tätä(kin) on kokeilla pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä! Kaikki maistuu aina paremmalle leivän välissä :) En ole pitkään aikaan tehnyt itse pitaleipiä, vaikka ne onkin ihan helppoja. Joku viikonloppu pitää vielä oikeasti panostaa siihen itse leipäänkin! Arkena menee nämä valmiitkin. Ja tosiaan vain taivas on rajana lämpimien, täytettyjen leipien kanssa!

      Poista
    2. Tällaiselle kuin minä, jolle leipominen ei kuuluu lempipuuhiin, mutta jolle pitaleivät maistuvat sitäkin enemmän on suuri onni, että ne kaupan valmiit on oikeasti oikein hyviä :)

      Poista
    3. Niinpä, munkin mielestä kaupan versiot sopii varsin hyvin meidänkin ruokapöytään, ja varsinkin silloin kun ei ole päivää aikaa leipoa ja laittaa :)

      Poista