lauantai 18. lokakuuta 2014

Strawberry Milkshake Cupcakes



Elokuisten puutarhajuhliemme makeasta puolesta on vielä jäljellä minikuppikakut ja minijuustokakut. Mini on pop juhlissa. Jaksaa maistaa kaikkea!

Nämä kuppikakut tehtiin periaatteessa samalla ohjeella kuin Magnolian ihanat kuppikakut (alkuperäinen ohje siis Pirkka-lehdestä). Lisänä oli mansikkapirtelöjauhetta ja taikinamäärästä tuli muistini mukaan lähemmäs 50 minikuppikakkua. 

Vaikka yleensä olenkin niin laiska, että ladon taikinan muffinssivuokiin lusikalla, käytin tällä kertaa pursotinpussia siistien ja samankokoisten kuppikakkujen saamiseksi. Ja kyllähän niistä heti tuli astetta fiksumpia ja juhliin sopivampia.

Tein pohjat viikkoa ennen juhlia ja pakastin ensin pellin päällä ja sitten pohjien kovetuttua siirsin ne pussiin. Otin pohjat sulamaan vasta joku tunti ennen koristelua, jotta pohjat eivät pääse kuivahtamaan.


Strawberry Milkshake Cupcakes

Aloita raastamalla limetin kuorta ja puristamalla mehua. Kuorta pitäisi saada noin 2tl ja mehua 3/4 dl. Yleensä olen käyttänyt kaksi limettiä. Sulata 100g voita. Vaahdota 3 huoneenlämpöistä kanamunaa ja 3dl sokeria. Sekoita joukkoon limetin mehu, kuori ja voi.

Sekoita keskenään 4dl vehnäjauhoja ja 1,5 tl leivinjauhetta ja siivilöi taikinaan. Sekoita vielä joukkoon 200g maustamatonta jugurttia. Pursota taikina minimuffinssivuokiin, jotka on laitettu minimuffinssipellin koloihin. Tästä määrästä tulee noin 48 minikuppikakkua. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10min.

Notkista 200g maustamatonta Philadelphia-juustoa ja sulata 200g valkosuklaata vesihauteessa. Sekoita pieni määrä sulaa suklaata juuston sekaan ja lisää määrää vähitellen. Kun seos on tasaista, lisää vielä noin ruokalusikallinen mansikkapirtelöjauhetta. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi.

4 kommenttia:

  1. Miten kätevää pakastaa pellin päällä! Yleensä, kun muffinit lykkää pussiin tuoreena, ne lyttääntyvät ruman muotoisiksi pakasteessa. Ainakin meidän tupaten täynnä olevassa pakasteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Pakastin slider-sämpylätkin juhlia varten tällä tyylillä, että ovat sitten oikean muotoisia eikä painuneita :) Eikä näiden tarvitse olla edes kovin pitkään pellin päällä, kun ovat jo tarpeeksi jähmeitä.

      Poista
  2. Oi miten suloisen näköisiä pieniä kuppikakkuja! Mistä tuota mansikkapirtelöjauhetta voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä oli kyllä suloisia :) Ostin pirtelöjauheen Tigerista (toivottavasti sitä on siellä edelleen!).

      Poista