keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Munakoisovuoka: tämän syksyn suosikki!


Hyvää lihatonta lokakuuta! Tähän väliin onkin hyvä jakaa syksyn ehdottomasti herkullisin kasvisruoka. Ruoka ei varsinaisesti liity syksyyn, mutta tein sitä ekaa kertaa ja rakastuin täysin. Kyseessä on Sikke Sumarin ohje munakoisovuoasta, joka omalla kohdallani noudattelee alkuperäistä ohjetta raaka-aineiden suhteen, mutta määrät saattavat olla hieman erit, en enää muista ihan tarkalleen. Mutta sen muistan, että hyvää oli!

Munakoisovuoka

Leikkaa yksi isohko munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita syvälle lautaselle 2 kananmunaa ja vatkaa kevyesti. Laita toiselle lautaselle 3dl korppujauhoja ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja chilillä.

Lämmitä pannulla oliiviöljyä reilu luraus keskilämpöiseksi. Kasta munakoisosiivu munassa ja sitten jauhoseoksessa. Paista molemmin puolin pannulla rapeaksi ja kevyesti ruskeaksi ja siirrä lautaselle odottamaan. Raasta 2-3dl parmesania ja siivuta yksi pallo mozzarellaa.

Lado vuokaan alimmaiseksi tomaattikastiketta. Yhteensä koko vuokaan menee noin 6dl tomaattikastiketta. Omani olin tehnyt jo edellisenä päivänä ja siinä oli mm. valkosipulia ja punaviiniä sekä yrttejä.

Laita tomaattikastikekerroksen päälle munakoisoja ja niiden päälle parmesania. Toista muutamaan kertaan ja jätä päällimmäiseksi kerros munakoisoja ja levitä niiden päälle mozzarellasiivut. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia ja anna vetäytyä hetki.

4 kommenttia:

  1. Nam:) tuollainen on niin herkullista ! Ja mukava on ollut seurata matkaanne nyt Instassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu Jael! Instakuvia on varmasti tulossa vielä lisääkin, vaikka ollaan jo kotona, kun niitä ehti kertymään niin paljon :)

      Poista
  2. Voi ei, mä olin ihan unohtanut koko liahttoman lokakuun, kun meillä ei arkena oikein muutenkaan ikinä syödä lihaa. Kirjoitin sitten juuripa tänään pitkän jutun hampurilaisista, lihaisista sellaisista :) Lomalla me nimittäin syömme ilman minkäänlaisia erityisruokavalioita ja nyt juuri syyslomailemme.

    Mutta nyt on kyllä kehossa niin raskas olo, että tällainen maukas munakoisovuoka maistuisi erityisen hyvin. Jos vaikka keho tuntuisi taas parempi vointiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomalla ei toki pidäkään miettiä mitään vaan hemmotella itseään :) Ja taitaa koko lihattoman lokakuun ideana olla vain herätellä ihmisiä miettimään omaa lihankulutustaan. Itse olen syönyt (erityisesti reissussa) ihan tavallisesti, mutta viime vuoden lokakuun jälkeen olen yrittänyt jatkuvasti pienentää lihansyöntiäni. Nyt taas huomaan, että voisin kiinnittää asiaan enemmänkin huomiota! Munakoisovuokaa on kyllä pakko tehdä pian uudelleenkin, oli se sen verran herkkua :)

      Poista