tiistai 17. kesäkuuta 2014

Chorizo-tacot Rockawayn tapaan


Nyt saattoi löytyä maailman herkullisin taco-resepti. Kuten aikaisemmin kerroin, söimme Rockaway Tacossa toukokuisesella New Yorkin reissullamme tacoja ja valitsin itse kala- ja lihatacon ja mies otti liha- ja chorizo-tacon. En päässyt maistamaan chorizo-versiota, mutta se oli kuulemma todella hyvä ja päätin kokeilla samaa kotona.

Chorizo tuo taco-lihaan kivaa pientä vivahdetta, vaikka pääasiassa tässä on enemmän maustettua porsaan lihaa kuin chorizo-makkaraa. Väliin laitettiin myös hieman salaattia (alkperäisissä punakaalia), ranskankermaa ja tulista chilikastiketta, sekä retiisejä, kuten Rockawaylla. Retiisisiivut kannattaa liottaa vedessä, jotta ne eivät ole niin kirpeitä.

Chorizo-täyte

Sekoita mausteseos: 2,5rkl pähkinäöljyä, 2rkl sokeria, 1tl suolaa, 1tl paprikajauhetta, 0,5tl jeeraa, maun mukaan chiliä, hieman valkosipulia raastettuna. Hiero mausteseosta lihan pintaan. Minulla oli tässä neljä porsaan ulkofilepihviä (noin 500g). Lado lihat uunipataan, sulje kansi ja paista 130-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.

Ota liha pois uunista ja paloittee haarukan ja veitsen kanssa pieniksi paloiksi suoraan uunipadassa ja lisää sekaan 0,5dl vettä. Pilko haluamasi määrä chorizoa (minulla noin 1dl) ja lisää uunipataan. Käännä uunista lämmöt pois ja nosta uunipata jälkilämpöön uuniin noin puoleksi tunniksi.


4 kommenttia:

  1. Tosi mehevän näköiset tacot! Täyte on hyvää vaihtelua ikuiselle jauhelihalle tai broiskulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikö muuten joskus puhuttu juuri sun kanssa noista maissitortilloista, että miten ne on niin pahvisen makuisia? Kokeeksi raahasin Jenkeistä kaksi isoa pussillista keltaisia maissitortilloja ja ne on kyllä paljon parempia! Nyt meillä syödään sitten vähän väliä tacoja... :)

      Poista
    2. Puhuttiin! Miksei ne tänne meille asti saa kauppoihin parempia maissitortilloja??? Että pitää ameriikoista asti raahata :)

      Poista
    3. Niinpä! Ja siis sielläkin oli myynnissä niitä vaaleita maissitortilloja, mutta en tiedä olisiko nekään olleet niin pahvisen makuisia kuin meidän. Lisäksi hieman ketuttaa, että meillä pieni paketti maksaa varmasti vähintään sen verran mitä koko suvun kattava paketti siellä!

      Poista